Geroji naujiena

Dec 30, 2010 14:40

Per ateinančius trejus metus Švietimo ir mokslo bei Kultūros ministerijos įsipareigojo skirti po pusę milijono litų dokumentiniams filmams arba serialams apie Lietuvos istoriją, kultūrą sukurti.
Kasmet planuojama paremti po vieną pilnametražį televizinį kūrybinės dokumentikos filmą arba 3-5 serijų televizinį kūrybinės dokumentikos filmą apie iškilią Lietuvos kultūros asmenybę, kultūros, istorijos įvykį ar reiškinį.
Šaltinukas.

Nagi, kaip manote, koks Lietuvos istorinis (kultūrinio nereik) asmuo, įvykis ar reiškinys vertas grieko pusės milijono?..
Aš pats linkčiau už tokius pinigus sukurti lietuvišką garsiojo rusiškojo "Imperial" banko klipų serijos versiją...

Kas tai yra, galite paskaityti čia:



Bankas, beje, jau seniai bankrutavęs, bet klipukus žmonės iki šiol prisimena. Na, pats Bekmambetovas darė kaip ne kaip.
Man asmeniškai įspūdingiausias buvo klipas apie Dmitrijų Donskojų ("Jie niekada nenugalėdavo mongolų...") ir Ivaną Rūstųjį (Тьма над нами. Тьма!).

Grįžkim prie Lietuvos - kadangi bankai daugiausia skandinaviški, galima būtų su niuansais...
Va, pirmas klipas - apie Apuolės užpuolimą, kur vyrai mūrai-kniojasi kelias dienas ir visi lieka patenkinti - kuršiai - atstovėję pilį, išsaugoję garbę (lietuviams tai svarbu), bet praradę pinigus, na , o vikingai - grįžtantys su grobiu.
Filmo pabaigoje - būtinai kokio "Swedbank" logotipas su užrašu tipo, hm, "Swedbank. Mes žinome istoriją. Mes gerbiame tradicijas."

šiaip sau

Previous post Next post
Up