Stebuklų šalies Alisa pardavinės opiumą kinams

Mar 21, 2010 21:01

Beje, tik tik grįžom iš "Vingio" kinteatryje žiūrėtos "Alisos Stebuklų šalyje".
Kadangi spėjau pasiskaityti atsiliepimų (blogas įprotis, bet kartais neišlaikau) - itin didelio nusivylimo nebuvo - šiaip, vidutinis (nusivylimas). Net nepaisant to, kad pirmąsyk gyvenime žvelgiau į kiną per 3d akinukus.
Jei jau ką Vingyje šiom dienom žiūrėti, tai žinoma Coenų - "A Serious Man".

Bet pora gerų momentų buvo ir "Alisoje", tiesa, abu neesminiai.

Pirmas - kai didžiagalvė grėsliai Raudonoji Karalienės tarp dvariškių (išsitempusių varliūzų su liokajų frakais) ieško prasikaltėlio, surijusio jos pyragaitį. Draugas tučtuojau man šnibžtelėjo - "Taigi Grybauskaitė!" - akurat, tiksliai.
Žinoma, prasikaltėlis neilgai trukus neteko kėdės galvos.

Antras - filmo pabaigoje, kur Alisa, jau grįžusi namolio - paragina firmos kompanioną sukti ienas į Kiniją - didžiulę ir turtingą šalį, kurioje galima gerai išvystyti prekybą...
Žinant, kad "Alisoje" netrūksta personažų, traukiančių skanų (kas paneigs, kad ne opiumo) dūmelį ir prisimenant, kad būtent anglų perkybininkai užtvindė Padangių imperiją opiumu, prisimenant, kad ir visa "Alisos" istorija neša į apsirūkusio fantazijas - tokiai užuominai verta tik paploti.

UPD: O šiaip bendra išvada būtų, jog "Alisa" - tai tokia Burtono "Narnijos" versija (iki peraugusios paauglės su spindinčiais šarvais ir gėrio-blogio armijų kovos pabaigoje imtinai). Kad Burtono - gerai, bet "Narnijos" nuoširdžiai nemėgstu.

filmai

Previous post Next post
Up