Кредитна історія

Jan 24, 2011 12:43



Нещодавно придбали авто в кредит. Сподіваюсь, наш досвід стане комусь в нагоді.

Read more... )

Буденне

Leave a comment

sorry_gregory January 25 2011, 10:45:34 UTC
Зрозуміло, дякую за вичерпну відповідь.
Гомонів якось із незнайомою панянкою, літ під тридцять і вразився умовам взятою нею з чоловіком позики. Отож вони позичили в банку $60 тис., з яких двадцять було вкладено у розвиток власного бінесу (зрештою, сумнівного як зізнавалась), а за сорок тисяч придбали двокімнатне помешкання в одному із райцентрів Львівщини. Недорого з огляду відсутності більш-менш пристойної роботи у містечку. Але умови кредиту видались мені доволі кабальними: на 15 років із щомісячною виплатами по $700. Що ще нічого аби не криза. " Ще й пощастило, - мовить, - оскільки чоловік отримує доходи саме у валюті". А достроково погасити борг годі, бо саме такі умови кредиту.

Я би брав позику у банку таким чином: не надто б переймався франчайзинґом та иньшими суто технічними обумовленностями - піди ще збагни де чаїться підступ, а закрадається той у випадку несвоєчасної сплати внеску - а звернувся б до менеджера наступним чином: от нехай позика складає $10 тис. і на три роки: а порахуйте мені, будь ласка, яку саме загальну суму доведеться сплатити протягом трьох років за умови своєчасності сплати внесків? Хтозна чи не п'ятнадцять тисяч, і зайві п'ять тисяч даруєш банку за послуги, які аж стільки не вартують. Ліпше таки позичити у родичів-друзів.

Reply

galynka_malynka January 25 2011, 14:37:21 UTC
Зараз банки зобов'язані надавати інформацію, якою буде остаточна вартість кредиту при дотриманні графіку погашення.
А от ситуація з незнайомою панянкою зовсім незрозуміла. Як їм вдалося отримати кредит на квартиру в сумі 60 тис., а витратити на неї всього 40? Нормальні банки дають кредит не більше ніж на 70% відсотків від вартості квартири. Отже, вони обдурили банк, а банк обдурив їх. Усі мають бути задоволені.

Reply


Leave a comment

Up