Заповідник "Асканія Нова"

Jan 17, 2011 15:04


Біосферний заповідник Асканія-Нова- всесвітньо відомий національний заповідник України, єдиний в Європі куточок тіпчако-ковилового степу, якої ніколи не торкався плуг. Тут створено зоопарк, де зібрані птиці та звірі майже з усіх країн світу. Дикі тварини утримуються на волі або у напівволі. Більшу частину території займає мальовничий ботанічний парк з численними штучними озерами і ставками,в якому зростають дерева та чагарники всіх кліматичних зон землі.
Заповідник Асканія-Нова відрізняється від інших заповідників тим, що на його території, крім місцевих, аборигенних, степових видів дикої фауни, добре прижилися багато рідкісних тварин, які привезені не тільки з Європи та Азії, але з Африки, Австралії та Америки. Тут у великих загонах зоопарку площею в 30 кв. км тримаються в ніпіввольних умовах зебри і антилопи, бізони та буйволи, олені і дикі коні - всього понад 1000 тварин 40 і гібридних форм. Ці "гості" асканійской степу давно вже відчувають себе в просторих вол'єрах як вдома.
  У своєрідному зоопарку заповідника міститься унікальна колекція тварин. Зебри, південно-американські верблюди, індійські і африканські антилопи, олені, страуси. У степу пасуться лами, шотландські поні, дикі коні - тарпани (кінь Пржевальського), американські бізони, буйволи кафрські; сайгаки - найстарші копитні, ровесники мамонтів. Дрібних звірів багато: миші, хом'яки, є і тушканчики. Хижаки-тхори, лисиці, ласки, зустрічаються і горностаї.
   Якщо Ви любите птахів і тварин, запах степу і квітів або ви втомилися від міста, то, швидше відвідайте заповідник, на Вас чекають там незабутні хвилини єднання з природою і по-справжньому душевний відпочинок

А ГОЛОВНЕ, ТАМ ЧЕКАЄ НА МЕНЕ МАЛЕНЬКИЙ САЙГАК.


http://ascania-nova.com/uk/

Чек-ліст або плани на майбутнє

Previous post Next post
Up