КНЯЗЕВИЧ ПРОТИ КОНСТИТУЦІЇ ???

Feb 02, 2010 22:55


"Вважаю, що необхідно прийняти ряд законодавчих актів, які б з одного боку стимулювали громадян до проходження диспансеризації і дотримання здорового способу життя, а з іншого боку, - встановлювали більш жорсткі умови для громадян, які не турбуються про стан свого здоров'я. Наприклад, необхідно законодавчо обмежити можливості таких осіб у страхуванні, кредитуванні, прийомі на роботу, навчанні тощо". Міністр переконаний, що така практика змінить радянську психологію особистої безвідповідальності та пасивного очікування турботи з боку держави на усвідомлення персональної зацікавленості в збереженні власного здоров'я.

Прес-служба МОЗ України ( http://moz.gov.ua/ua/main/press/?docID=14774 )


КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ
Стаття 3.  Людина,  її  життя  і здоров'я,  честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.
Стаття 6.
     Органи законодавчої,  виконавчої та судової влади  здійснюють свої   повноваження  у  встановлених  цією  Конституцією  межах  і відповідно до законів України.
Стаття 19.  
     Органи державної влади та  органи  місцевого  самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти  лише  на  підставі,  в  межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією  та  законами  України.

ПРАВА, СВОБОДИ ТА ОБОВ'ЯЗКИ ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА 
Стаття 21. Усі люди є вільні і  рівні  у  своїй  гідності  та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними. 
Стаття 22. Права і свободи людини і  громадянина,  закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. 
Конституційні права і свободи гарантуються і не  можуть  бути скасовані. 
При прийнятті нових  законів  або  внесенні  змін  до  чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав  і свобод. 
Стаття 23. Кожна людина має право на вільний  розвиток  своєї особистості, якщо при цьому не порушуються права і  свободи  інших людей, та має обов'язки перед суспільством, в якому забезпечується вільний і всебічний розвиток її особистості.
Стаття  24.  Громадяни  мають  рівні  конституційні  права  і свободи та є рівними перед законом. 
     Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси,  кольору шкіри,  політичних,  релігійних  та  інших   переконань,    статі, етнічного  та  соціального  походження,  майнового  стану,   місця проживання, за мовними або іншими ознаками. 
Стаття 43. Кожен має право на працю,  що  включає  можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або  на  яку вільно погоджується. 
     Держава створює  умови  для  повного  здійснення  громадянами права на працю, гарантує рівні можливості  у  виборі  професії  та роду    трудової     діяльності,        реалізовує        програми  професійно-технічного навчання, підготовки і перепідготовки кадрів відповідно до суспільних потреб.
Стаття 46. Громадяни мають право  на  соціальний  захист,  що включає право на забезпечення їх  у  разі  повної,  часткової  або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника,  безробіття з незалежних від них обставин, а  також  у  старості  та  в  інших випадках, передбачених законом. 
     Це  право   гарантується    загальнообов'язковим    державним соціальним страхуванням за  рахунок  страхових  внесків  громадян, підприємств, установ і організацій, а  також  бюджетних  та  інших джерел  соціального  забезпечення;  створенням  мережі  державних, комунальних, приватних закладів для догляду за непрацездатними.
Стаття 49. Кожен  має  право  на  охорону  здоров'я,  медичну допомогу та медичне страхування.
Стаття 53.  Кожен має право на освіту.      Повна загальна середня освіта є обов'язковою. 
     Держава забезпечує доступність  і  безоплатність  дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої  освіти  в державних і комунальних навчальних закладах; розвиток  дошкільної, повної загальної середньої,  позашкільної,   професійно-технічної, вищої і  післядипломної  освіти,  різних  форм  навчання;  надання державних стипендій та пільг учням і студентам. {  Офіційне  тлумачення  положень частини третьої статті 53 див. в Рішенні  Конституційного  Суду  N  5-рп/2004  (  v005p710-04 ) від 04.03.2004 } 
     Громадяни  мають  право  безоплатно  здобути  вищу  освіту  в державних і комунальних навчальних закладах на конкурсній основі.
Стаття 64. Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених  Конституцією України. 
     В  умовах  воєнного   або    надзвичайного    стану    можуть встановлюватися окремі обмеження  прав  і  свобод  із  зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і  свободи, передбачені статтями 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52,  55,  56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 цієї Конституції.
{  Офіційне  тлумачення  статті  64 див. в Рішенні Конституційного Суду N 9-зп ( v009p710-97 ) від 25.12.97 }

бред, МОЗ України, негатив, история и геополитика, медичне, врач-убийца

Previous post Next post
Up