В УКРАИНЕ ОПУБЛИКОВАН И ЗАВТРА ВСТУПИТ В СИЛУ ФАШИСТСКИЙ ПРОТИВОТУБЕРКУЛЕЗНЫЙ ЗАКОН

Apr 18, 2012 00:59


http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/4565-17

ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до Закону України "Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз" та інших законодавчих актів України

Вот лишь некоторые выдержки из этого закона:

Стаття 11. Примусова госпіталізація хворих на заразні форми туберкульозу за рішенням суду
1. У разі якщо хворі на заразні форми туберкульозу, у тому числі під час амбулаторного чи стаціонарного лікування, порушують протиепідемічний режим* (тут и далее красным выделено мной -galimsky), що ставить під загрозу зараження туберкульозом інших осіб, з метою запобігання поширенню туберкульозу за рішенням суду вони можуть бути примусово госпіталізовані до протитуберкульозних закладів, що мають відповідні відділення (палати) (следственно охраняющие их менты с автоматами будут сидеть в  коридоре или в той же палате) для розміщення таких хворих.

2. Заява про примусову госпіталізацію чи про продовження строку примусової госпіталізації хворого на заразну форму туберкульозу подається до суду представником протитуберкульозного закладу (одним человеком), що (заклад чи представник??) здійснює відповідне лікування цього хворого, протягом 24 годин з моменту виявлення порушення хворим протиепідемічного режиму. До заяви додається мотивований висновок лікаря, який здійснює або має здійснювати лікування цього хворого, про необхідність відповідно примусової госпіталізації до протитуберкульозного закладу чи про продовження строку примусової госпіталізації. (т. е. по сути в суд подается мнение 1 врача даже не комиссии, не консилиума. Ссорится с фтизиатрами становится опасно...)

3. Примусова госпіталізація осіб, стосовно яких судом ухвалено відповідне рішення, здійснюється з урахуванням висновку лікаря на строк до трьох місяців.

4. Продовження строку примусової госпіталізації таких осіб здійснюється за рішенням суду на визначений ним строк з урахуванням висновку лікаря, який здійснює лікування цього хворого(то есть продлить срок принудительной госпитализации можно хоть до еврейского рождества).

5. Рішення про примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу чи про продовження строку примусової госпіталізації хворих на заразні форми туберкульозу приймається судом за місцем виявлення зазначених хворих або за місцезнаходженням протитуберкульозного закладу та підлягає негайному виконанню (то есть больной гражданин де факто лишается права обжаловать решение о незаконном лишении свободы до его вступлении в силу - прямо из зала суда его будут волочь в туберкулезный концлагерь). Органи внутрішніх справ за зверненням керівника протитуберкульозного закладу надають у межах своїх повноважень допомогу у забезпеченні виконання рішення суду.

7. Невиконання рішення суду про примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу чи про продовження строку примусової госпіталізації тягне кримінальну відповідальність відповідно до закону.
------------------
* там же :
Стаття 1. Визначення термінів

6) протиепідемічний режим - спеціальні протиепідемічні заходи (правила поведінки особи, хворої на заразну форму туберкульозу), встановлені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я, спрямовані на захист населення, у тому числі медичних та інших працівників, від зараження збудником туберкульозу;
------------------

Таким образом права и свободы граждан (в частности больных туберкулезом) в связи с двумя вышеуказанными статьями теперь определяются не конституцией и законами, а мероприятиями установленными Минздравом!!!

Стаття 16. Додаткові заходи щодо запобігання виникненню і поширенню туберкульозу

1. Забороняється реалізація (відпуск) аптечними закладами фізичним особам лікарських засобів, віднесених до протитуберкульозної*** фармакотерапевтичної групи лікарських засобів Державного реєстру** лікарських засобів України, без рецепта лікаря.
------------------
** http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/411-2004-%D0%BF
ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України   від 31 березня 2004 р. N 411 
                            ПОЛОЖЕННЯ              про Державний реєстр лікарських засобів
4....
МОЗ  вносить  до  Реєстру  відомості  про лікарський засіб на підставі наказу МОЗ про державну його реєстрацію. 
5.  Реєстр  ведеться  в електронному вигляді. Порядок ведення Реєстру визначається МОЗ.
** Как можно убедиться по адресу  http://www.drlz.kiev.ua/  указанный реестр не содержит словосочетания "фармакотерапевтична группа" и следовалельно  группировки препаратов по фармакореапевтическим группам... имеется лишь кодировка  АТС.
по коду АТС J04 указанный реестр выдает препараты первого ряда (в том числе рифампицин) и их комбинации
------------

Стаття 25. Відповідальність за порушення законодавства у сфері протидії захворюванню на туберкульоз
...
3. У Кодексі України про адміністративні правопорушення (Відомості Верховної Ради УРСР, 1984 р., додаток до № 51, ст. 1122):

1) доповнити статтею 424 такого змісту:

"Стаття 424. Продаж лікарських засобів без рецепта у заборонених законодавством випадках

Продаж лікарських засобів в аптечних закладах без рецепта у заборонених законодавством випадках -

тягне за собою накладення штрафу від шести до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п’яти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян";

2) частину першу статті 2448 після слова і цифр "(стаття 451)" доповнити словами і цифрами "з продажем лікарських засобів без рецепта у заборонених законодавством випадках (стаття 424)".

Ну что, осталось только украинский Минздрав переименовать в МИНИСТЕРСТВО ВЫСШЕЙ СПРАВЕДЛИВОСТИ

туберкульоз, маразм, к пеару !!!, Наше Здравозахоронение, МОЗ України, негатив, медичне

Previous post Next post
Up