Sveika mityba - tikrai ne rafinuotame aliejuje skrudintos bulvytės fri

Jan 21, 2010 16:52


Vakar Toastmasters sakiau kalbą apie sveiką mitybą. Dar nežinojau, kad šiandien lrytas.lt pasirodys toks straipsnis:

http://www.lrytas.lt/-12640705251262875286-vokie%C4%8Di%C5%B3-mokslininkas-griauna-sveikos-mitybos-mitus.htm

Perskaičiau ir mokslininku nepasipiktinau. Tačiau kolegės (te ji man atleidžia) darbas pasirodė ganėtinai vienpusiškas. Radau ( Read more... )

Leave a comment

gedas January 21 2010, 15:45:30 UTC
na taip, susidarė įspūdis, kad tiesiog parankiotos "stipresnės" mintys be konteksto.

Beje, dėl aliejaus - stropiai seku, kuriuos produktus ir iš kurių šalių ten baudžia už viršytus pesticidų ir kt nuodo kiekius. Neseniai buvo skelbta staistika- į rizikos grupę, deja, pateko mano mėgstamas nerafinuotas ukrainietiškas saulėgražų aliejus.
Gal kas žino kur nerafinuoto saulėgražinio neukrainietiško būtų galima gaut? Už nelabai baisią kainą, žinoma.

Reply

gaivenyte January 21 2010, 20:04:38 UTC
ka tik ziurejau alieju parduotuvej.

nerafinuotas saulegrazu "Obeliu" - apie pusseptinto lito.

Reply

gedas January 21 2010, 20:20:27 UTC
che,"Obelių" nerafinuotasis būtent ir yra tas ukrainietiškas kurį minėjau, ne į pavadinimą, o į gamintoją reikia žiūrėti..;)
"Obelių" aliejus jau seniai gaminamas nebe Obeliuose.

Reply

gaivenyte January 22 2010, 05:40:36 UTC
O, čia geras.

Netgi tema, sakyčiau :)

Kur ta info apie to aliejaus žalą?

Buvo man keista, kad jis toks pigus.

Reply

gedas January 22 2010, 06:22:18 UTC
na, labai dar neskubėk, čia būtent aš taip susiejau ( ... )

Reply

gaivenyte January 22 2010, 07:18:32 UTC
Nu tai gal obelietiškas geras.

Nors netikiu aš tuo :)

Reply

gedas January 22 2010, 07:30:17 UTC
tame ir bėda, kad obelietiškas jis tik etiketėmis - labai abejoju, kad jie atskirom partijom su papildomais tikrinimais tą aliejų vežtų, ypač jei yra tik išpilstytojai.
Nors gal, kas žino.

Reply

gaivenyte January 22 2010, 11:42:36 UTC
Beje, kepimui siūlau gaminti sviestą ghi.

Ilgai stovi, o jei gaminsi iš kaimiško sviesto, tai ir nekainuos kosminių pinigų.

man labai skanu. toks gelsvas, riešutais dvelkiantis riebaliukas.
o kaip gaminti iš paprasto sviesto, gali rasti internete.

Reply


Leave a comment

Up