(no subject)

Mar 16, 2011 19:51

 Хм.Було би непагано, якби хтось пояснив мені необхідність вивчення філософії у виші.Нащо? Навіщо взагалі цей предмет для вивчення?

А взагалі, що хотіла розповісти. Сьогодні заїхала в  "Є" (щоправда чого треба не знайшла(((. І дізналася дві такі цікаві речі.

Перша - тепер замість книжки Матіос усі запитують про книжку Шкляра. Я от думаю, може це держава вигадала таку нову таємну програму популяризації сучасної україномовної книжки? От спочатку Марія Матіос. Її книжки дорожчі в порівнянні з іншими. А особливо нова, та що "Вирвані сторінки...".  І я думаю, що якби не той скандал, то ця книжка продавалась би менше, ніж самі її твори, бо вона вже для таких справжніх шанувальників письменниці. А тут купували і шанувальники, і всі ті, кого цікавило, що ж там так зачепило комуністів. Купували так, що наклади закінчувалися. Тепер Шкляр. Книжка у двох версіях продається вже, якщо я не помиляюся, з півроку. І завжди є в книгарнях. А тут при мені двічі запиталися про неї, і відповідь була "у видавництві закінчився наклад". Так ось, доволі непагана стратегія. Давайте ще когось розкручувати,га?

Друга - в одній з київських "Є" працює дуже приємна дівчина-продавчиня. Мені завжди подобалося, як вона говорить українською. А сьогодні, поки діставала з камери схову пакет підслухала її розмову з чоловіком, який також запитувався за Шкляра). Він похвалив її чудову українську, навіть процитував Горького (?(пам"ять може зраджувати)), а вона відповіла, що насправді нещодавно приїхала з Росії. Коротше кажучи, якщо я правильно зрозуміла, то ця дівчина,будучи в колишньому росіянкою, так чудово говорить українською. Ну я тут промовчу, кому би в неї почитися:)

А ще у мене якась криза у відносинах. При чому майже з усіма. Лишилося буквально пару людей, спілкування з якими мені приносить заоволення (і то, тут треба сплюнути, аби й ці не зникли!). Більшість знайомих мене дратує.Ну невже мені так важко стало вибачати людську лінь,  використовування мене, і недотримання слова? Думаю використовування мене дратує зараз найбільше. Щовонозафіґня? 

ua, сучукрліт, дурачькі, дурниці, друзі, Матіос

Previous post Next post
Up