Росіяни зараз дуже активно працюють в інформаційному просторі та над пропагандистським впливом

Jun 12, 2024 12:40

Петро Олещук
Росіяни зараз дуже активно працюють в інформаційному просторі та над пропагандистським впливом. Займаються сіянням зневіри, запускають «віруси» про «неминучість капітуляції» і тому подібне. Грошей у них багато, ресурсів - теж багато. Але це не повинно нікого дивувати. Дивує, коли синхронно з ними працюють українці. Чи не дивує?
Нещодавно прессекретар путіна Пєсков та «не прессекретар» (наскільки мені зараз відомо) путіна Порошенко озвучують однакові заяви щодо дій України на міжнародній арені. Там, власне, є ціла «методичка», яку зараз інтенсивно просувають росіяни. І «погані», і «хороші», і не росіяни. Про те, як «все для України погано».
У червні відбуваються дві значущі події світового рівня для України. Конференція з відновлення у Берліні проходить зараз. Саміт миру у Швейцарії відбудеться за кілька днів. І там, і там - мова про допомогу світу Україні. І першу, і другу Пєсков та Порошенко оцінили як «нульову» та «порожню».
Спочатку прессекретар путіна дав оцінку Саміту миру: «Саммит по Украине в Швейцарии будет пустым мероприятием».
Потім його український побратим Петро Олексійович додав: «Вже було 3 інвестиційні конференції для України, незабаром буде ще одна в Берліні. Але за цей час інвестицій надійшло аж 0. Під це ніхто не приїхав і не приїде».
Звісно, цікаво, коли «ніким» називають провідних політиків Європи. Наприклад, віце-канцлера Німеччини Р. Габека. Але це окрема тема.
Цікаво, що тут ми бачемо використання навіть однакових зворотів та метафор. Складається враження, що Порошенко просто відпрацьовує кремлівську методичку, говорячи в унісон с Пєсковим.
Дивно, що війна росії проти України не відбила в українського політика бажання підігрувати путіну. Ми, звісно, всі пам’ятаємо і про «жму руку, обіймаю», і про загадкові грошові виплати від проросійського уряду Орбана, які він отримував не так давно. Але що це, привід працювати у рамках російської схеми та парадигми?
Це взагалі дуже цікава тенденція, яка останнім часом стає все більш помітною. Українські «опозиціонери» говорять те саме, що і російські пропагандисти. Зараз, приміром, усі вони кинулися нападати на саміт миру, доводячи, який він «непотрібний». Про це відписалися абсолютно усі російські чиновники, а також українські опозиціонери. Виникає логічне питання. В українських опозиціонерів немає для обговорення тем, які би не співпадали з московськими темниками? Ну реально, якщо хочеш критикувати, то ти зможеш знайти мільйон тем для критики, які взагалі не будуть жодним чином перетинатися з темами, які відпрацьовують зараз вороги України. На жаль, проблем у нас зараз дуже багато. І соціальних, і економічних. Навіщо лізти у зовнішньополітичну сферу, де ми маємо бути згуртовані.
Скоро уже просто почнеш губитися, де «російський ворог» Пєсков, а де «український опозиціонер» Порошенко. Чи «українські опозиціонери» Пєсков та Порошенко? Чи «російські вороги»?

рассея, україна, порошенко, провокація, коллективное х%№ло, подонки

Previous post Next post
Up