Саакашвілі відмовився від держохорони.

Feb 27, 2013 09:37


Людина, яка здійснила радикальні реформи в Грузії, яка перебуває в відвертому конфлікті з урядом, не боїться їздити по всій країні, зустрічаючись з людьми без охорони.


Фото з фейсбуку Михаїла Саакашвілі.
"Останній тиждень я переміщаюся на одній автомашині й прекрасно почуваюся. Я сам сідаю за кермо. Їжджу по селах і продовжу ці зустрічі.  Мене, як будь-яку вільну людину, дратує служба охорони", - заявив Саакашвілі.
Питання безпеки Саакашвілі опинилося в центрі політичного торгу між прем'єром  і опонентом Саакашвілі - Іванішвілі. Він наполягає на зміні Конституції, а Саакашвілі відмовляється підписати поправки до Основного закону країни.
Ще в жовтні минулого року Саакашвілі, пішовши в опозицію, вирішив убезпечити себе й передав додаткові повноваження Спецслужбі державної охорони, підлеглій особисто президентові.
Він дав службі можливість контролювати витрати адміністрації президента й високопоставлених осіб, питання прийому високопоставлених гостей, систему урядового зв'язку.
Однак коаліція "Грузинська мрія", лідером якої є Іванішвілі, виступила з ініціативою перевести під контроль уряду службу держохорони.  Відповідні поправки до закону "Про Спеціальну службу державної охорони" повністю набули чинності в лютому.
У такий спосіб Саакашвілі втратив можливість управляти службою безпеки, яка відповідала за безпеку й контролювала урядовий зв'язок і витрати адміністрації президента.
У вівторок Іванішвілі призначив начальником цієї служби главу власної охорони Анзора Чубінідзе.  У відповідь Президент Грузії Михаїл Саакашвілі відмовляється від особистої охорони. Джерело
Достойний крок справжнього чоловіка, нереально  уявити жодного з президентів України, що зміг би повести себе так в цій ситуації, не кажучи вже про Януковича, який без охорони і в туалет сходити не може.

політичне, саакашвілі, грузія

Previous post Next post
Up