(Untitled)

Nov 08, 2009 14:30

I think people from an early age learn to take on roles when dealing with others, and then stick to them. We find a place in social situations where it's the most comfortable for us, call it our own, and settle in there. For some people, that's the role of the conversation-starter, the one who takes the initiative, or the one who tries to make ( Read more... )

Leave a comment

fluffpudel November 8 2009, 18:23:56 UTC
Alltså, mitt inlägg var inte menat som ett "buhuu, varför är jag inte lika bra på att umgås som alla andra - JAG SUGER!" Bara så du vet, för jag har ju skrivit min beskärda del av sådana inlägg också... ;)

Det var bara jag som tänkte högt för att försöka sätta på pränt några tankar som snurrade i mitt huvud. Jag vet att man kan förändra sig om man är motiverad, och jag är motiverad och på väg mot den förändringen redan. Jag är så fascinerad av hur människor fungerar, och detta var en tanke om människors hjärnor som jag inte ville tappa bort. :)

Naturligtvis ska man inte förändra sig för förändringens skull, och göra saker som man egentligen inte vill för att man "borde". Det är just sådant tänkande som jag vill komma bort från. Att trampa i gamla fotspår och inte förändra sig kan ju också vara sådant tänkande. Allt handlar om vad som är det bästa för en när man frågar sig själv och ingen annan. Det är just det jag försöker göra just nu, fråga mig själv vem jag vill vara, vilket liv jag vill ha, och hur jag kommer dit. Jag vill välja och välja bort själv, istället för att bara trampa på utan att reflektera över det.

Oj, nu snurrade jag iväg, kanske? XD

Nu ska jag gå och köpa en muffin.

Reply

menuriko November 8 2009, 18:35:10 UTC
Jag tog inte alls ditt inlägg som ett "buhuu"-inlägg. Om det lät så på min kommentar så är det bara jag som har svårt att uttrycka mig. Jag tyckte tvärtom att det var väldigt intressant och ville bara diskutera det lite. (Hm, det här låter visst lite snyftigt. Men ta det inte så är du snäll.)

Jag är precis som du fascinerad av psykologi och hur människor fungerar. Det är toppen att du kan ställa de här frågorna till dig själv, och arbeta med dig själv så här. Jag önskar dig jättemycket Lycka till.

Muffins är gott.

Reply

fluffpudel November 8 2009, 18:58:38 UTC
Det var inte så att jag tyckte du uttryckte dig konstigt, jag bara tänkte att det nog var lätt att tro att jag skrivit mitt inlägg i med någon slags tycka-synd-om-mig-själv-tanke, eftersom jag så ofta tänkt åt det hållet. Men då så. :)

Har dina psykologi-studier hjälpt dig mycket i din förståelse för dig själv och andra? Jag har ju definitivt inte pluggat något, så hur var det?

Citronmuffins <3 min mun

Reply


Leave a comment

Up