Продовження до продовження

Nov 06, 2005 10:36

Перші випуски "МЗ" були настільки тендітно підготовлені і хай траплялися при запису і лажі,всеодно,то було щось надзвичайно незвичайне.
Гадаю варто почекати он того чувака,що з неймовірною як на нього швидкістю пересуває свою тушку по східцям,щоб почути перший випуск “Монохромного Звуку”.Гаразд товстосуме.Для тебе й перша пісня цього суботнього вечора. The Highliners - “I’m not fat”
Мабуть,час вже й програму починати.І дати деякі пояснення не завадило б.Чому,наприклад,замість звичних для цього часу рок фейворітс в ефірі щось інше та ще з ведучим,який навіть не відрекомендувався.Ерцгерцог Чай звати мене.Та я з дитинства ненавидів свій титул і шкіл гарних манер не закінчував.Се і є пояснення чому усе відбувається шкереберть.”All shook up” - Elvis Presley
Плід мої фантазії називається “Монохромний Звук”,як згадував на початку. Програма розрахована на тих, кому не потрібні інші кольори, аніж білий та чорний,хто завше мав відчуття ніби народився не в той час,та убудь-якоу разі саме в тому місці,чиї війни із власним альтер его народилися із появою на світ і погрожують тривати до скону.За ті дві години,що в нас будуть виникне ілюзія ніби можна осягнути неосяжне,використавши машину часу ми дременемо у минуле,де дослідимо свої корні,повернемось у сьогодення і довго не затримуючись,додавши закису азоту,наввипередки з вітром попрямуємо у майбутнє. James Intveld - «High School Hellcats»
Одразу попереджаю: склероз і мене познайомили при народженні. Тому упродовж програми те, що не доказав одразу, буде сипатися на Ваші голови у вигляді хаотично розібраної інформації.
Згадується мені якось в 54, познайомився із хлопчиною на ймення Білл, а прізвище в нього було.. Тьху ти, то, мабуть було попереднє життя, адже тоді мене навіть не було у проекті. Нарешті. Згадав: се спогади про святкування 51 першої річниці рок-н-ролу під егідою Украбіллі. Півстоліття і один рік. Так само як і назва фесту: Перший Украбіллі вибух .Саме ця пісня й почала літочислення Його Величності рок-н-ролу. Пан Хейлі та „Комети” - “Rock Around The Clock”. Іноді, ледь вхопивши на слух мелодію, не дивлячись на втому від тяжкого робочого дня, купи проблем, що чекають тебе лише переступи поріг, та ще біс знає якої кількості відмовок, ноги несуть у танок. І тоді, у запалі, ти кричиш “Play My Boogie”.
Се був Bill Mack і його творіння “Play My Boogie”. Та от ти вже виходиш на вулицю, дістаючи портсигар із жувальним тютюном, не звертаючи уваги ні на що, даючи тим самим короткочасний відпочинок тілу, а заразом і мозку. Се вже, мабуть, я загнув. Але се нічого, тому, що далі у нас billy briggs - „chew tobacco rag” під номером 2
Стоячи осторонь від усіх, насолоджуючись смаком тютюну, привезеним із Куби, твій спокій руйнується як картонний будинок, коли його порушують якісь хлопці. Chuck Harrod and the Ann - “They Wanna Fight”
І тоді починається.. „Street Fight” - Barry Weaver
Навіть попри те, що бійку почав не ти, ночувати будеш все одно за державний кошт. В сей рахунок не входитиме нічого крім грат і таких самих шибайголів як ти в приміщенні схожому на вбиральню в невеличкій квартирі і можеш вважати себе щасливим, якщо десь там тебе чекає дівчина, в якої цієї ночі лише одна проблема: витягнути тебе на волю. Rachel Sweet - “Please Mr. Jailer”
Та щось мої спогади перемішані із вигадкою, надто далеко нас завели. Ся пісня поверне нас до реальності, дозволивши згадати, що усе життя попереду. Адже не має сумнішого видовища, аніж тринадцятирічний підліток, який стверджує ніби він усе вже бачив і в усьому розчарувався. The Students - “I'm so Young”
До речі,саме для таких індивідуумів, а також усіх бажаючих. Тих, хто не пропускає жодного концерту, або ж прийде уперше
8 жовтня, в арт-клубі „Торба”, що знаходиться на Виноградарі,за адресою проспект Правди,66 відбудеться концерт під назвою “Ukrabilly Factor”. Головне не переплутайте пр-кт Правди і пр-кт Свободи, як се робить постійно більшість і зокрема сам автор. У програмі прийматимуть участь як давно відомі гурти так і нещодавно створені. Перелік гуртів,що приймуть участь:
1. Сheeky Benders (Киев, neo-rockabilly)
2. Hot Doggers (Запорожье, rockabilly/country/punk)
3. Mystification (Житомир, psychobilly)
4. Юнный и Забияки (Харьков, проект участников WiseGuyz, rockabilly)
5. Халепа (Киев, punkabilly)
+ вперше в Україні! Презентація суцільно піратської збірки Сайко у форматі mp3:"Elite Psychobilly Guard":).
Початок о 18.00.
Вхід: з флаєром - 20 грн.
без нього- 25 грн.
І на знак цього концерту будемо слухати . The Stray Cats - “Rock This Town”
Останньою ж піснею, та лише на цю годину буде неперевершений Jerry Lee Lewis - “Great Balls On Fire”
Маю надію ви не сумували. І від новин політичних, економічних, і усіляких інших -ічних перейдемо до новин у світі музики. Для початку нагадаю вам декілька дат минулого місяця, які варто було знати, хоча б для загального розвитку.
7 - Buddy Holly born Lubbock,TX 1936 * Roy Orbison's Mean Woman Blues hits Billboard charts 1963 * Ray Harris born 1927
13 - Bill Monroe born 1911
17 - Hank Williams born Mt.Olive,Ala 1923 * Brenda Lee rel Bigelow 6-200/Jambalaya 1956 * Bill Black born 1926
21 - Dickey "Lee" Lipscomb born Memphis 1941
22 - Elvis records Sun#210 Good Rockin' Tonite/I Don't Care If the Sun Don't Shine 1954 * Eddie Fontaine's Nothin Shakin debuts on Billboard 1958 * Everly Bros reunite after 10 years 1983
29 - Jerry Lee Lewis born Feriday,LA 1935
30 - Marty Stuart born Philadelphia, MS 1958 * Bobby Lowell died 2000 Lincoln, Nebraska
І навіть, якщо ці імена вам поки, що нічого не говорять, се означає лише поки що. Скоро сонце почне наближатись до землі, а повітря стане холодним. Тому насолоджуйтесь останніми днями „бабиного літа”. Janis Joplin - “Summertime”
Се диво- до мене повернулась пам’ять. Тепер питання чи на довго? Адже розповідаючи на початку про „МЗ” трохи не забув про тих нескорених душ,що віднайдуть не довгий але ж такий бажаний супокій від переслідувань за свої погляди,гонінь усього світу і кожної людини,що закінчивши аспірантуру вбили собі в голову наче вони вершителі долі.Ця пісня для вас:доросліші на рік чи на ціле життя,викладачі й професори,міліцьянти,bone-head-и та бики(хоча я й досі вас не розрізняю)Pink Floyd - “Another brick in the wall”
Продовжуючи висвітлювати концепцію програми,можна сказати- вона є своєрідною енциклопедією для шибайголів,яка компенсуватиме те, що колись не вдалося відшукати, послухати, чи то зрозуміти автору. Найгірше в людині- це її брехлива натура, тож якщо ти говориш,що не обмежуєш себе жодними рамками-так і живи. Усе це до того,що енциклопедія на тей називається так оскільки зберігає різну інформацію,часом діматрально протилежну.Будьте готові до несподіванок,та ніколи не чекайте їх навмисне. AC/DC- “That's the Way I want My Rock and Roll”
Музичні вподобання змінюються із часом і впертися у те, що нічого краще аніж той стиль, який слухаєш ти, не було, немає і не буде, принаймні смішно. Неправда очі ріже. Адже, коли припустимо Рома Звір, найжорстокіший з рокерів, порівняний лише з Кітом Річардсом, говорить, фразу затерту настільки, ніби від часу її створення минуло ціле життя, на зразок: рок-н-рол жив..і далі по тексту, використовуючи знання правопису та фонетики слів- се смішно. То чи не так само виглядає не бажання сприймати музику, лише тому, що вона не вписується у те, що ти слухав до цього?. Тоді б крім пісень, що співали наші пращури біля багаття, ми нічого б не почули?! R.E.M. - “Losing My Religion”
Аж ніяк не посягаю на ваші погляди та право слухати іншу музику. Просто спробуйте іншим разом, відкинути усі забобони і вслухатись в музику, не в назву гурту чи стиль, в якому вона виконується, а Музику. Так-так, саме Музику, з великої літери „Му”. І тоді над світом засяє сонце, проблеми зникнуть і настане мир у всьому світі. Вибачте, се я, мабуть, переплутав Монохромний Звук із Конкурсом Міс Світу. Guns’n’roses - “Civil War”
Часом, люди бувають надто підозріливими, живучи кожен за своєю стіною, у своїй хаті край села, вона починають жахатися найменшого шороху листя. Невже часи, коли проводжали по коефіцієнту айкью давно минули?. І якщо ти вирізняєшся з натовпу, що як на мене абсолютно природно, то до тебе ставляться із підозрою: ”Він же, не такий як ми. Він якийсь дивний” - думають вони. Те саме можна сказати й про них. The Doors - “People Are Strange”
На жаль, часто трапляється так, що людину ламає час, вона перетворюється із одинака вовка, в жахливу пародію на самого себе, у свійську тварину. Навколо неї ніби-то розвиднюються небачені горизонти: гарна робота, любляча жінка, приємний будиночок.. Та на той час ти вже пожертвував своєю свободою заради роботи(адже тепер доведеться прокидатися рівно о 9,щоб встигнути на роботу, повертатись додому о 7 і жити за давно усталеним графіком, усталеним він став тоді,коли тебе ще й на світі не було), друзями заради жінки(вони були чи то занадто екстравагантні, чи то просто не сподобалися їй із першого погляду), принципами заради будинку(доведеться йти по трупам, для того, щоб заробити на нього). „И когда мне говорят: «Смотри свобода», я вижу тюрьму. Здається се слова БГ. Кожен свій крок вона може виправдати: так не можна було робити, про се не подумав.. Вміння виправдати себе принаймні в очах оточуючих(собі очі всеодно не замилиш пустопорожніми балачками), стало найбільш восстребованной дисципліною, на рівні курсу виживання в складних умовах. Браво - “Страна цветов”
Та кому усе це потрібно, коли ти бачиш кінцевий результат розпаду особистості?? Пам’ятаєте, як у „3-х мушкетерах”: ”..и другом не зови не труса, не врага..” Маю надію, що серед вас таких обмаль. Інакше ви були б схожі на дурнів під дощем. Які втратили усе, женучись за нічим.Led Zeppelin - “Fool in the rain”
Поставлю Вам джаз. Оскільки під нього можна робити усе, що завгодно. Та найкраще розмірковувати. Зрозуміло, що його слухаю вкрай рідко, адже від думок зморшки з’ являються, а мені не хотілося б, щоб обличчя було зіпсоване інтелектом. Benny Goodman - “Cuckoo In The Clock”
Останньою піснею такої спокійної манери подачі музики буде “Catfish Blues”, людини яка стала легендою далеко до свої смерті, та й вона не забарилася. Пані та панове Jimi Hendrix
Ніхто не заснув?! Час прокидатися - ніч попереду. І в цій неблагородній справі(яка честь розтрушувати хроплячи тельбухи??) мені допоможуть Reach Around Rodeo Clowns, які мають „Дівку з пекла”.
Можливо комусь треба поправити хаєр? В мене є бігуді. Klingonz - “Johnny B Good”
От скільки не бачив клінгонів у різних збірках(піратських, звичайно ж.
Інакше їх не дістати), ніколи не вдавалося побачити правильний правопис назви пісні. Хоча се й кавер. Та кому, яка справа, як ото воно пишеться?, навколо світ палає. Запалюють його старі ще Мед Хедз із стьобом „Брюс Вілліс”
Думаєте се вже кінець, та се лише початок. Ghoultown - “Bloodshot”
Трохи збавимо оберти, але саме настільки, щоб ви і не відчули цього. Hillbilly Hellcats - “LAZY SURFER”.
Доу.. Здається вони помітили. Будемо виправлятися. І слухати свинобіллі От Vinta - “Байкер без голови“
Відчувається, що суне на нас ніч. Навіть вовкулаки пересідають на колеса. Сьогодні ж наче не повний місяць з графіку вибилися чи що?. Hayride To Hell- “Werewolf on wheels”
Коли Вона вступає у свої права і температура термометра невпинно прямує до нуля, вулиці починають оживати: жінки в інвалідних візках з квітами, вбиті цього ж вечора упирі, бездомні собаки та люди.. Саме тоді, кожен мегаполіс стає містом гріха, де маючи гроші тебе зігріє будь-яка з цих жінок The Sharks - “hooker”
Повертаючись до рідних широт. Принаймні до близького зарубіжжя Mr.Tvister - “ЧУЧУНДРА”
Наш час потрохи добігає кінця і я просто собі не пробачу якщо не поставлю цю пісню.
Думаю ви здогадалися се були Браво зразка 95 і їх пісня „Дождь и ладонь”. Наостанок бажаю вам не відтоптати п’яти на Украбілльному факторі. Рівно через тиждень, о цій самій порі на хвилях Радіо Рокс 103.6 фм ми зустрінемось знову для того, щоб руйнувати ваш усталений світ.
І пам’ятайте життя прекрасне. Louis Armstrong-“Wonderful_World”
На тому ж таки тижні був прямий ефір.Про нього вже писав..Цієї ж суботи знову.Неможливе-можливо.Теза,якою не рідко користуюся і тут себе виправдала.Такого лажового ефіру ще не проводив.Та мені було байдуже.Оскільки в вечері повинна була бути Крихітка.Єдине,що зробив..Не забув.А все ж таки зробив-поставив пісню Їй."Снова поезд".Чиж&Co.Але в цьому було мало сенсу.Оскільки невідомо чи слухала вона,чи ні та й не робив ніяких посвят перед піснею..

"Монохромний Звук", радіо, Рокс, сценарій, перше видання

Previous post Next post
Up