Як встати з тієї ноги, щоб почати нове життя.

Apr 21, 2023 14:51





Є на Хмельниччині в місті Ізяслав виправна колонія №58. І відбуває там покарання один чолов’яга, якого засудили на довічний термін позбавлення волі. Якось став він просити керівництво, щоб дали йому роботу. Буцім-то набридло сидіти без діла та бити байдики. Каже, ось хочу зайнятися чимось корисним для суспільства і чесною працею спокутувати свої гріхи перед Богом та людьми. Просив, просив і на решті йому дозволили працювати на виробництві. Особливого виробництва в цій колонії не було. Так собі, була столярка де робили всяку хрєнь із деревини. От туди його і направили. Попрацював він там не дуже довго. Якось одного дня взяв свій ремінь, перетягнув туго одну ногу та рішуче відтяв її бензопилою. «Ой, як це жахливо!», - скажете ви. І тут ви не праві. Чолов’яга, перед тим, як відрізати собі ногу, все прискіпливо продумав та спланував.



Він так собі думав: « Ось сидіти мені за гратами усе життя до самої смерті. Нікого в мене нема, один я на усьому світі. Ніхто про мене не потурбується. Із всього, що я маю - це тюремна роба, ліжко в камері та миска каші. Яке ж це сіре та одноманітне життя. А от, якщо я одріжу собі ногу, то багато чого зміниться у моєму житті. По-перше для чого мені ця нога? По камері і на одній нозі нема куди ходити. Це ж не рука. От руки потрібні. А ногою не в носі не поколупатися, ні в карти пограти. Нога - це не зовсім потрібна річ. А от якщо я буду з однією ногою, то буду інвалідом. Мені пенсію будуть платити. А на неї я куплю собі смаколиків чи ще чогось цікавого та корисного. Костури дадуть за казенний рахунок та ортопедичне взяття для ноги, що залишилася. І головне не треба працювати. Гроші тепер самі будуть падати до кишені. З якого боку не глянь, одна користь та прибуток. І в лікарняному ліжку полежу. Зміню обстановку. Це ж в моєму випадку, як на Мальдіви з’їздити. Так що, прощавай нога! Хай, живе нове життя!»

І що ви думаєте? Все так і сталося. Тепер кожен ранок він встає завжди з тієї ноги. Життя заграло новими барвами. От така вона, ця Ізяславська різня. А ви кажете  - жах! Що ви в житті розумієте? Вчіться, як треба справи робити. «Досить скигліти…», -  казав дєдушка Азіров. Купуйте бензопили! Це - потрібна річ у господарстві.

Жизнь, чудеса в решете, Тюрьма

Previous post Next post
Up