1 березня в Тустані на три тижні поселяться майстри народних мистецтв

Feb 28, 2014 16:09


На початку березня Державний історико-культурний заповідник “Тустань” розпочинає проект “Територія можливостей. Розвиваємо регіон разом”, який відбудеться у селі Урич, Сколівського району, Львівської області. В рамках проекту для місцевих мешканців відбудуться лекції про агротуризм та навчання народних ремесел ткацтва, бондарства і гончарства.

Основним завданням проекту є відродження народних ремесел та розвиток агротуризму в регіоні поблизу Тустані. У програмі проекту заплановані авторські зустрічі з митцями та майстер-класи народних ремесел.

Місцем проведення є культурний центр “Хата у Глубокім” в селі Урич - традиційне бойківське помешкання, відреставроване працівниками Заповідника. Саме там впродовж трьох тижнів майстри народних мистецтв будуть творчо працювати, розповідаючи всім бажаючим про основи свого ремесла. Також на початку кожного тижня, щонеділі, будуть проводитись авторські зустрічі для ближчого знайомства із творчістю та життєвим шляхом народних майстрів.

В неділю, о 19:00, відбудеться знайомство із майстром ткацтва - Швець Владиславою, яка впродовж наступного тижня буде проводити майстер-класи у Хаті в Глубокім. Із питаннями участі у майстер-клас звертайтесь за телефоном 067 583 29 42 - Катерина.

Запрошуємо відвідувачів Заповідника приходити в гості до майстрів та дізнаватись більше про традиції рідного краю!

Організатори: ДІКЗ “Тустань”, ЛОГО “Тустань” в рамках проекту ProMuseum за підтримки МФ “Відродження”, МБФ “Україна 3000”, ГО “Український центр розвитку музейної справи”, ПАТ “Платинум банк”.
Партнери: ВГО “Бойківське етнологічне товариство”, Львівський інститут економіки і туризму, Львівська національна академія мистецтв, туристичний інтернет-каталог “Карпати.info”, інтернет-портал “Бойкосвіт”, ГО “Калиновий рай”.

Джерело http://tustan.ua/podiji/terytoriya-mozhlyvostey/

Тустань

Previous post Next post
Up