Рембаза в Донецьку

Sep 10, 2016 17:31



Завод в Донецьку, котрий члени НЗФ переобладнали під ремонт бронетехніки, з жовтня 14-го став дійсно популярним місцем. На заводі було відзнято доволі велику к-сть бронетехніки, в тому числі трофейної, котра була пошкоджена в боях та підлягала ремонту. Відверто кажучи, я не очікував побачити звідти хоч якісь фотографії. З очевидних причин, звісно ж. Але хто стукає, тому відкривають. В руки потрапили доволі цікаві фотографії з даного заводу. Більшість розмиті та поганої якості. Але мені і такі підходять.

Отже, почну мабуть з БТРів "Спарти". Цікаві БТРи тим, що мають додатковий захист. Автор сфотографував процес "нарощування м'язів". Скоріш за все БТРи потрапили на завод після літньої кампанії.





Нові гості рембази.









Нарощування додаткової броні.





БТРи пофарбували та дали бортові номера "400" та "101".



Пройшов ремонт і отримав новий камуфляж і БТР-60 з однієї частин ВВ.

Потрапив в об'єктив і трофейний БТР-4. Доволі довго я думав куди він подівався. Хоч автор залив фотографії в листопаді 15-го я вважаю, судячи з пустого заводу (дивіться нище), це максимум жовтень-листопад 14-го. Куди потім відвезли цей БТР-4? Мабуть туди, куди й решту цікавих трофейних екземплярів.






Трофейний БТР-4.

На заводі також є і знищена техніка:










Знищений "Урал" та БТР-80.

Republican army притягнула і БРДМ. Мабуть також з однієї частин ВВ в Донецькій області




Наварили на БРДМ додаткову броню. В кінцевому результаті виглядатиме доволі непогано. Наскільки я пам'ятаю, то БТР-60, котрий я кидав вище, та цей БРДМ потім будуть у складі комендантського полку міста Донецьк.






Пофарбований та відновлений з додатковою бронею.


Кінцевий результат.

Плавно рухаємося далі. Більше всього на заводі було БМП та танків. Цікаво те, що ремонт та модернізацію, назвемо це так, проходили лише БМП "Оплоту".
Ветеран літньої кампанії, БМП-2 з б/н 015, пройшла ремонт. Отримала додатковий захист у вигляді резини та новий, невідомий, бортовий номер.




Початковий етап: привезли на завод.



Пофарбована та з додатковою бронею.

БМП з б/н "102". Або вона приїхала на завод без пушки, або там її зняли.




Пофарбована та з додатковим захистом:


БМП з б/н "401":






Відремонтована, пофарбована і з додатковим захистом БМП-2 "Оплоту" з б/н "402".

Ремонт проходила і "403-я":








Танки. Трофейні і не дуже.
На фото видно трофейній танки 72 омбр, котрі вона залишила під Старобешево. Також видно Т-64А та Т-72Б. Вони, звісно ж, не трофей. Судячи з вигляду, один з двох Т-64А пішов на органи.
















Харків'яни та гість в Уралу в Донецьку.

В якості невеличкого бонусу - МТ-ЛБ. Серед яких одна трофейна. Це зайвий раз доводить, що багато техніки, котра була кинута на полі бою бійцями ЗСУ, потребувала ремонту.






На одній з МТ-ЛБ цікавий колір.

Артилерія. Ремонтують і її там. Потужна рембаза, скажу я вам.
Трофейнай МСТА-Б на заводі:












Трофейна 2С3. Відремонтували і віддали "Кальміусу".











Ремонт 2С1.

На заводі є і Д-30 з МТ-12.






А ці кадри мені сподобалися найбільше. Ремонтники зняли башту від 2С9. З недавніх досліджень виявлено, що ДНРівці зняли башту з трофейної 2С3 і переставили її на більш живу "платформу" (також трофейна 2С3). Нещодавно вдалося знайти фото танка, котрому чи то замінили пушку, чи то навіть саму башту. Прогресують.





Previous post Next post
Up