Kysely verkkomateriaaleista

Nov 05, 2008 22:49

Hei,
teen mediatutkimuksen verkkokurssille tutkimusta katsojuudesta ja ruumiillisuudesta kahden nuorille naisille suunnatun verkkosivuston materiaalien pohjalta. Mikäli jaksat vastailla, cutin takana on muutama kysymys ja linkki aineistoihin.

Kaikki vastaukset menevät automaattisesti piiloon enkä niitä sieltä nosta jollei kommentissa selkeästi kysytä jotain tai muuten oleteta minun sitä näyttävän. Anonyymit vastaukset ovat sallittuja (myös lj-käyttäjille niin halutessasi), mutta voit myös allekirjoittaa viestisi tai käyttää lj-käyttäjätiliäsi. Ip-osoitteiden tallennus on myös poistettu käytöstä.

Kysely

Voit kopsata kysymykset vastauksiisi tai kirjoittaa tuntemuksistasi ja ajatuksistasi omin sanoin.
Seuraavat tiedot haluaisin kuitenkin jokaiselta vastaajalta, jotta voin viitata teihin esseessäni.

Sukupuoli
Ikä

Sukupuoleen voit vastata sopivimmalta tuntuvan vaihtoehdon, lähinnä olen kiinnostunut siitä samaistumisen ja kohderyhmän tavoittamisen kautta (aineisto on suunnattu nuorille tytöille/naisille, miehet tai ei-naisiksi itsensä kokevat voivat toki myös vastata.)

Aineistona ovat Doven Aidon kauneuden puolesta -kampanjan Tyttöjen itsetuntosivuston filmigallerian pienoiselokuvat sekä Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry:n Kännissä olet ääliö -kampanjan naisille suunnatun osion kuvakertomukset. Mikäli et jaksa katsoa kaikkia sivustojen filmejä, toivoisin että spesifioisit vastauksessasi mistä osasta aineistoa on kyse, samoin toivon erottelua näiden kahden eri kampanjan välillä. Mainitse myös erikseen mikäli koit samankaltaisia kokemuksia molempien kohdalla ja vastaat molemmista samalla kertaa. Voit myös halutessasi tutustua kampanjasivustojen muuhun materiaaliin tai verrata katsomaasi esimerkiksi muissa medioissa näkemiisi kampanjamateriaaleihin (ulko-, lehti- ja televisiomainonta).

Vastauksia toivon etenkin seuraaviin kysymyksiin

Millaisia ruumiillisia tuntemuksia tai tunteita aineiston katselu aihetti sinussa? (häpeää, kiukkua, iloa, halua, surua, samaistumista, vieraantumista itsestä tai hahmosta, huvittuneisuutta...)

Vaikuttivatko filmit kokemukseesi omasta kehostasi katseluhetkellä? Entä kuvaasi kehostasi tai suhtautumiseesi siihen?

Entä millaisia ajatuksia aineisto herätti?

Miten koet suhteesi katsojana näihin verkkosivustoihin, onnistuvatko ne puhuttelemaan sinua vai koskevatko ne jotakuta muuta? Vertaatko omaa toimintaasi tai ajatuksiasi sivuilla esitettyihin hahmoihin? Voivatko tällaiset sivustot vaikuttaa ihmisiin ja heidän ajatteluunsa?

Käsittelen kaikki vastaukset luottamuksellisesti ja käytän niitä lähinnä referenssimateriaalina ja peilaamaan omaa ajatteluani ja kokemuksiani katsojana näiden aineistojen parissa.

Kyseessä on lyhyehkö aineopintotason essee, joten mitään kauhean ihmeellistä ei ole luvassa ja toivon ettei vastaajille ainakaan tule mitään suorituspaineita -tällaisissa kyselyissä ei ole "oikeita vastauksia" vaan olen kiinnostunut nimenomaan teidän kokemuksistanne ja materiaalien herättämistä ajatuksista. Lyhyetkin vastaukset vaikka jotain aspektia, kysymystä tai videota koskien ovat tervetulleita :)

Vastausaikaa on ensi tiistaihin 11.11. saakka, jolloin laitan tämän takaisin piiloon.

verkkokurssit, mediatutkimus, opinnot, kirjoittaminen

Previous post Next post
Up