про мову окупанта

Jun 30, 2016 21:19

Купи слона. Комічна драма.

До війни я працював у сфері продаж . Неважливо що та кому продавав,але ,на даний момент можу продати ескімосу в Алясці сніг . Але ,текст не про ескімосів ,а про ледачих продавців.

Згадайте ,коли ви заходите до супермаркету електроніки і як зграйка клоунів підлітає до вас та каже: -вам что-то предложить? Чем могу помочь?- . Ви дивитесь на фейс умовного васі з бейджиком ,читаєте його думку : - іди сюда,зараз я тобі впарю якусь хуйню- та кажете у відповідь : - я поки що подивлюсь сам- я ше не знаю ,шо шукаю- . Продавець розуміє,шо його послали нахуй в черговий раз та йде імітувати бурну діяльність.

До чого я веду : в постсовдепії продавати фактично не вміють та не люблять . Це стосується всього : від продажу послуг та товарів до мовного питання . Багато людей,які вважають суржик свій еталоном спілкування, вважають своєю міссією № 1 у житті , блеяти про мову окупанта і т д.

Аргументів у захисників мови багато. Я також вважаю ,що в Україні- має бути одна державна мова . Але ,повернемся до слонів . Уявіть,шо я до вас у магазині підходжу та пропоную купити слона. Я вам кажу: - якшо ти не посібник окупанта,то купи слона. Купи слона ,якщо ти не вата . -

ви кажете : - я перепрошую, проте мені ,принаймні поки що, ваш слон нахуй не потрібен.- але я продовжую гнути лінію:- бляяяяя ! Цезрада ! Тільки вата не купує слона !- ви відповідаєте:- бля, в мене елементарно грошей нема на слона . - але я ж продавець, я вам починаю перечислювати ахуєнні якості слона та все одно пропоную вам таки купити його, чим доводжу вас до істерики . Розмова закінчується дуже просто: ви посилаєте мене нахуй ,а самі зарікаєтесь ходити до цього магазину, в якому працюють тяжко припижджені продавці .

Ситуація з мовою аналогічна . Продати людям фішку спілкуватися Державною мовою- не хоче ніхто. Бо для того,шоби продати ,треба загорнути фішку у яскраву упаковку . Також треба вивчити мої потенційні негативні відповіді , основні заперечення при купівлі та страхи . Ця попередня робота забеспечить вам продажі на автопілоті,бо ви будете знати , якщо людина каже - я подумаю ,мені треба порадитися с дружиною-, то ви сміливо можете казати - а чи не хочете ви зробити своїй дружині приємний сюрприз ? Я впевнений ,що хххх ваша дружина зрадіє та обов'язково похвалить вас за вдалу покупку- .

Натомість, мовні клоуни, намагаються впарити мені слона тупо в лоб ,апелюючи це тим,шо це мова окупанта і т п єресь. Спеціально для популістів дам вичерпну відповідь,як продати звичку спілкуватися Державною мовою .

Чого боїться людина,яка говорить на російській ? Приведу аналогію: чому люди с вагою 170 кг не ходять до спортзалу ? Вони чи не бачать,шо в них є проблема з зайвою вагою ? Хулі дома сидіти? Вйо на турнічок,нє ?
Відкрию секрет: людина з зайвою вагою з радістю б пішла до спортзалу, проте страх засудження та страх того,що людину засміє оточення у спортзалі - лютою довбнею хуярять по голові людини . Ніхто не любить ,коли над ним сміються та насміхаються прилюдно. Так само і з російськомовними : люди б раді вчитися та розмовляти на Державній мові,але страх,що вони будуть схожі на азірова і будуть визивати у оточуючих лютий сміх, примушує людей боятися говорити. Хто не розуміє цього-може далі не читати. Висновок : якшо людина каже:- я погано говорю Українскькою-, казати у відповідь: -спакуха . В тебе гарно виходить, ти дуже швидко вчишся-. Але не казати - бля,ти дибіл. Хулі тут складного вивчити мову?- Слова грають важливу роль, пам'ятаймо про це .

Ідем далі . Питання пропаганди Державної мови відкрито останні 25 років . Якісна пропаганда -має підштовхувати саме до дії ,не до висновків . Назвіть мені 10 сайтів з фільмами з Українським якісним перекладом за 5 секунд. Складно? Спробуймо простіше : введіть у пошуку -фільми 2016- та порахуйте скільки сайтів з Українським дубляжем фільмів видасть пошукова система. Готовий побитися об заклад, що у першій двадцятці ,шо їх видав пошук,таких сайтів немає. питання: фільми з яким дубляжем ,буде дивитися більшість людей,якщо пошукова система видає перших 20-50 сайтів тільки з російським дубляжем ?

До чого веду : згадайте останніх 10 фільмів 2016 року ,що ви дивилися в інтернеті з Українським дубляжем . Можу побитися об заклад,шо ця цифра -максимум 2,не більше. Висновок : без якісного дубляже кінематографу- далеко ми не заїдем . Бо при згадці картини з Ді Капріо -виживший-, головний герой фільму у 90% випадків розмовляє мовою окупанта.

Ідем далі по пропаганді. Розмовляти Українською-має бути престижно та модно. Згадаймо наших селебріті : на якій мові вони зазвичай дають інтерв'ю ? Скажете це хуйня? Зовсім ні : в голові людини ,якшо всі багаті та успішні розмовляють на мові окупанта робиться таке: всі круті базарять на рос мові. Якщо я теж буду говорити на рос мові,то я теж крутий. - відкрию секрет страшний : якщо всій тіпа еліті запропонувати податкові знижки в обмін на публічне спілкування виключно Державною мовою,то щебетати вони будуть аж бігом . Киньте в мене камінюку,якшо я не правий.

Покурили ? А я продовжу . Назвіть топ -10 гумористичних шоу, в яких основна частина ефіру- на Державній мові . Питання про шоу з мільйонами переглядів. Вечірній квартал ? Лига смеха ? КВН ?
Висновок : купуємо шоу. Купуємо податковими знижками при 90% ефірі на Державні ,знижками на оренду приміщень, купуємо ведучих шоу- пропонуємо більше грошей,якшо ведучий шоу буде розмовляти Державною . Після одного року ефірів на Державній мові ,можно буде не платити- люди самі будуть говорити тільки на Державній,бо звикли.

Поки диванні захисники мови ,або популісти звичайні, думають про кидок гівном, я продовжу. Топ 10 блогерів у соцмережах,якою мовою пишуть ? Не чую . Що заважає Державі профінансувати блогерів ,шоби вони з півроку писали виключно на Українській ? Нема грошей ? ага

де соціальна реклама у прайм-таймі ,в якій смачно показують,як модно спілкуватися Державною ? Канали належать олігархам ? Не питання,купимо прайм-тайм. Знов нема грошей ? Чи клепки ? Чи політичної волі ?

Їдем далі . Захисники мови поки вамваються слиною та бряцають по клавіатурі єресь . Берем приватний бізнес . Надаєм податкові знижки тим підприємцям ,персонал яких на роботі спілкується виключно Державною+ Україномовні пісні у барах-ресторанах-столових також ,шо цю знижку робить ше більшою . Так ми бля обвалимо економіку знижками ! -,верещать популісти. Хуй там,не обвалимо . Треба просто менше красти та мати політичну волю.

Не подобається суть ,захиснички ? Спробуймо простіші способи. Як що до того,шоби популяризувати безкоштовні курси по вивченню Державної мови ? але це ж треба працювати безкоштовно ,у вільний час та за саму ідею . Назвіть 5 ресурсів або громадських об'єднань , які вищеназване вже роблять . Безкоштовно роблять . Рекламки роздають у переходах, флаєри біля трц а-ля - безкоштовні курси Української ! Ми чекаємо саме на тебе-. Бачили десь таке ?я не бачив . Висновок :диванні захисники мови не люблять робити за ідею щось справжнє. Абипопіздєть

і на завершення хочу відповісти людині, яка запитала,коли я буду писати на Державній : шановний, навчіться продавати спочатку , Державною мовою я володію вільно . Проте їбучий популізм ненавиджу в принципі . Я за лагідну Українізацію, я знаю як продати ідею розмовляти Державною ,знаю як ,коли і що треба робити для цього. Просто не заважайте , свого слона ви мені ніколи не продасте
Previous post Next post
Up