Буває страшно дивитись
В твої шампанські очі.
В моменти коли ти мене
Не чуєш, або не хочеш.
1. Мюзле - дріт, що утримує корок шампанського, має довжину 52 см;
2. Швидкість вильоту пробки від шампанського сягає 14 м / с, а висота польоту досягає 12 метрів;
3. Тиск у пляшці шампанського досягає 6,3 кг на кв. сантиметр, а це втричі більше, ніж тиск в автомобільній шині;
4. В одній пляшці з шампанським близько 49 млн. бульбашок;
5. У шампанському можна знайти близько 13-ти життєво необхідних для нашого організму мінеральних речовин;
6. На початку XIX століття знаходитися в печері, де зберігаються пляшки з ігристим вином, не захистивши обличчя залізною маскою, було небезпечно. В середньому, 4 з п'яти пляшок вибухали, не витримуючи тиску вуглекислого газу;
7. Шампанське можна швидко охолодити в кип'яченій воді, ідеальною температурою для шампанського є 7-9 градусів, охолодження пляшки шампанського займає всього 10-15 хвилин;
8. Не рекомендується пити цей ігристий напій з нафарбованими губами, так як до складу губної помади входять речовини, що нейтралізують смакові якості шампанського;
9. Шампанське може грати в келиху більше 10 годин;
10. Як відомо, пробки для вина виготовляють з кори коркового дуба. Стовбур і товсті гілки дуба вже до 3-5 років життя покриваються пробковою кіркою, однак необхідна зрілість настає лише до 15-20 років. Знімають пробку один раз на десять років до 200-річного віку дерева.
Оригінал публікації ось
туточки