Про Wow ефект

Feb 23, 2020 13:04


Не стидайся - то твоя земля
Не стидайся - то Україна
Добре там є де нас нема
Стань для батька нормальним сином

Біжіть! Біжіть, бо пропустити це не можна!





Ми, звичайно, трохи слоупоки, але таки добралися з Оленкою до нашумілої виставки Ukraine WOW ... За тиждень до закриття, але все ж. Що вам сказати... "Біжіть, дурні!" ( уявіть, що це звучить голосом Гендальфа), поки є можливість - дивіться виставку!
Я побував в багатьох музеях і галереях у цих ваших Європах і дуже часто мене там накривала журбинка. Типу коли ж у нас будуть такі цікаві експозиції? Дожив ось.
Позитив починається от відразу. З ввічливих касирів, адекватної охорони ( хоча ножик в кишені в мене так і не знайшли), привітних гардеробниць ... і це вже під кінець робочого дня, в п'ятницю! Тут ти починаєш розуміти, як мало туристу треба для щастя і з радістю віддаєш свої кровні 50 грівень за квиток ( пенсіонерам, дітям до 12 років , залізничникам та членам їх родин, ветеранам - вхід безкоштовний).

Територія виставки відностно невелика, розташована вона в колишньому приміщеніі для зберігання багажу на Київському залізничному вокзалі ( 14 платформа), але інформації купа, розташовані експозиції грамотно, тож ... трьох годин нам не вистачило...
Не буду все розказувати і показувати, бо по перше - це нереально, по друге вам тоді не буде сенсу туди йти).

Одним з організаторів виставки є Укрзалізниця , тож логічно, що багато інсталяцій присвячено саме залізничній темі.




Одна з найулюбленіших фотозон . Відчуй себе маленьким. І це при моїх 2 метрах зросту ( так-так... шок-сенсація! Я на фото!!!)




На виставці дуже багато красивих картинок, з різних куточків України. Подано різними способаси і відео, і фото і інсталяціями.




Злови свій "щасливий квиток"... Або почуй Україну) .




Медитативна штука - подорож з Лисичанська до Ужгорода за 10 хвилин.




Локомотив справжній, приїхав своїм ходом по справжнім рейкам.




Сподобалася інфографіка, яка ілюструє різні суспільні групи , якби все населення України поміщалося в потяг...
Деякі цифри вразили... і не з позитивної сторони...




Багато історичної інформації. Але подана вона дуже доступно і цікаво. Герої розповідей - видатні особистості, які мають те чи інше відношення до України.




Мистецьких і історичних експонатів не дуже багато, але вони справді унікалі . Наприклад ось " Апостол" - перша надрукована в Україні книга.
Сподобалося, що виставка розвінчує багато історичних і урапатріотичних міфів. Як то . наприклад, про золото Полуботка, чи бібліотеку Ярослава Мудрого... в той же час проскакує питання про " конкурс милузвучності мов, де українська посіла друге місце"... прям як танцювали-танцювали і не вклонилися...




Цікаво розказано про загальновідому київську "тітку з мечем")).




Філософія може бути цікавою)).




Багато часу займає стояння в чергах до інтерактивних подорожей в 3D окулярах...І це ми були в будній день! По вихідним тут кажуть взагалі смертовбивство робиться. Проте воно вартує того: політати на Матір'ю Батьківщиною, над озером Світязь,урочищем Каскади, подивитися на найбільше доменну піч Європи, або покататися в кабіні машиніста поїзда... коли ще матимете змогу?




Бурштин... щастя і прокляття українських земель...




На вистаці Ukraine WOW можна побачити оригінали робіт Олександра Архипенка і Казиміра Малєвіча... Це рівень!




Чорне і біле золото України... сіль і вугілля.




Хлопчикам , яким 30 + рочків сподобається іграшкова залізниця)). Простенька, але така мила)).










Тішить, що на виставці показано багато небанальних . але крутих місць на туристичній карті України. Придивилися собі кілька з Оленкою... будемо їхати!




Вагон мрій). Ламає вестибулярку, але мріяти все одно хочеться.




Мені особисто сподобалася так звана " Зупинка"... просто суперська ідея з усіма цими дверцятами багажного відділення... єдиний мінус - мало місця. багато народу... але це вже деталі.
За одними з дверей ховалася мазанка, на стінах якої відтворені роботи Поліни Райко. Не знаєте хто це? А шкода(((, погугліть. Я от гуглив і відкрив, зокрема, що Пелагея і Поліна - це одне ім'я 0_о...




Чим такий унікальний полтавський борщ?...




І це тільки маленька частинка того, що можна знайти за тими дверцятами!
Виставка працює щодня з 9:00 до 20:00... і от саме ця восьма вечора невпм=инно наближалася... а попереду було ще купа цікавого...




Схожу штуку ( управління віртуальним роботом своїм тілом) ми бачили в Талліні - в "Повітряній гавані", одному з найкращих музеїв міста.




Мультимедійна інсталяція - Серце України ( і справді серце ж, а не якась там червона жопа)... ідеальне місце для інстаграмчикових фото!




Вагон ресторан... не встигли посидіти в ньому, бо охорона вже почала наполегливо ( але доволі корректно) витісняти відвідувачів до виходу...




Тож я це.. повторюсь.. Біжіть на виставку, якщо не були! Закриття її вже раз переносили, тож шансів, що це трапиться ще раз - обмаль. Встигніть.
Ну і від себе додам, що дуже б хотілося, щоб Ukraine WOW стала мандрівною і її побачили жителі всіх регіонів країни...Вона того вартує. Однозначно. Оригінал публікації ось туточки

фото, виставки, 650 d, 17-40, фото20, подорожі, україна, оленка, піар, я, позитив, київ, вихідні, супер

Previous post Next post
Up