Про необхідне

Sep 04, 2018 21:56


Вогню фонтани, криваві рани,
Дим, барикади, штурми, тарани,
Тримайсь, небого, іде підмога,
За нами правда і перемога...
Це потрібен знати кожен...





Чудово розумію, що не всі здатні допомогу в екстремальній ситуації, але все ж, ці знання необхідні кожному. Саме це повинні викладати на ОБЖ в школах, саме такі тренінги зобов'язані проходити водії під час отримання прав, саме такі навички мають набувати солдати. Особливо в країні яка воює.
Щоб уміти врятувати.
Познімав ще в кінці липня ( традиційно до фоток от тільки добрався) тренінг з ICCC. Тренінг від Навчального центру 44 проводився на базі Центру А , спільно з одним з найдосвідшеніших ізраїльських парамедиків Gary Grosman .
Три дні ( я потрапив, правда, на два тільки) курсанти напружено вчилися, а я то знімкував. Ось трошки фото.










Тренінг відвідали не тільки українські курсанти, була делегація і з Литви.







Тренінг звичайно вузькоспеціалізований, але я навіть не навчаючись, а спостерігаючи, тепер не лякаюся понять пневматорикс, тампонада і турнікет))). На цивільний обов'язково схожу.













Дмитро Анрощук показує, як накладати пов'язку при пораненні у пахву.




Хороший піддослідний не гарше хорошого вчителя))




Теорія не менш важлива за практику.




Окремо хотів би відзначити лікарів клініки МЕДІКОМ , які приймали участь як допоміжний персонал ( відпрацювання евакуації, передачі пораненого лікарям), але втягнулись і затримались набагато довше домовленого часу. Їх перло! Ім цікаво було навчатися, і це медикам швидкої, які бачили майже все...







Заліки...




І симуляція. Мабуть, найцікавіша як для фотографа і найважча для курсантів. Все в умовах максимально наближених до реальних. Вибухи, поранені, кров'яка... Адреналін.
















За досвідом минулої зйомки - взяв беруші. Загубив. Відразу прилетіла пітарда біля вуха. Знову звеніло кілька днів.







Тактична медицина суттєво відрізняється від звичної нам. Лікарі рятують здоров'я. тут рятують життя. Прагматизм і цинізм - от як на мене основні поняття . що мають відзначати військового медика.




Але і тут не слід забувати про рукавички. Я серйозно.










Під кінець хотів би подякувати всім за чудово і корисно проведені два дні. Організаторам і інструкторам за можливіть і уривки знань, що таки залетіли, курсантам за чудові кадри, гримерам і статистам за реалізм. Це було круто!







Ну і ще бонус) Паралельно зі зйомкою назбирав 3,5 кг білиг грибів на "полосі перешкод")). Такоє)




Заходьте на сторіночку Навчального центру 44 шукайте підходящий тренінг і записуйтесь. Бо це повинен знати кожен... Оригінал публікації ось туточки

фото, війна, 650 d, люди, 17-40, навчання, піар, життя, фото17, літо

Previous post Next post
Up