Lorentzian Manifold, Pseudo-Riemannian Мanifold

Oct 13, 2015 10:37


Шоб було понятніше, як так возможно, шо Клименко попадає в ту саму кімнату, коли з неї виходе, я вам скажу: ця кімната зациклена через 4-й вимір.
https://www.facebook.com/O.V.Klymenko/videos/899630916780331/
Як можна зациклить три-вімірну структуру через 4-й вимір? Давайте роздивимось приклад попроще, як можна зациклити двовимірну структуру через 3-й вимір.
Припустимо, шо Клименко і його адвокат - двовимірні істоти і проживають в двовимірному просторі.


Коли вони виходять з цієї 2-вимірної кімнати, то попадають в  - ну я не знаю, в 2-вимірний сад, допустім.


Але якшо ми, 3-вимірні істоти, візьмимо ножниці - 3-вимірний предмет, і виріжем їхню кімнату, а потім згорнем її так шоб права стіна, де двері, і ліва стіна, де інші двері, торкалася одна одної, то в них уже не буде виходу в сад. А буде вихід тільки в ту саму кімнату.




Але, шоб продєлать такий трюк, нам знадобився третій вимір і 3-вимірні інструменти. Без третього виміру це невозможно.
Так само без 4-го виміру невозможно зациклить на себе обичину 3-вимірну комнату. Кiмнату Клименка було зациклено через 4-й вимір.
Так само як кімната Клименка, наш 3-вимірний Всесвіт зацилкений на себе через 4-й вимір. І ми не можем спитать, шо там, де кінчається Всесвіт, бо він не кінчається, він зациклений. Якшо ти схочеш вийти зі свого Всесвіту, то тобі знадобиться доступ до 4-го виміру, а він тобі, 3-вимірній істоті, недоступний.
Previous post
Up