Печена риба.

Mar 09, 2011 21:46

Таку от рибу можна занести до наших автентичных страв.
Рецептом подылився зі мною мій Шеф, його ж він випитав у господині коли жив-відпочивав десь в горах в районі Яблуницького перевалу.



Ну почнемо з риби як такої, радить брати дзеркального-коропа, його легше чистити і він трохи жирніше за звичайного(хоча це непринципово)

рибу чистимо, вибираємо кішки, жабри.... в ідеалі голову невідтинається, хоча з досвіду, раціонально голову відрізати і потім зварити з неї смачнезню уху.
відрізаємо плавці, якшо ножниці не беруть використовуємо кусачки .


берем рибку і щєдро натираємо її перцем і сілью (нежаліємо), натераємо і зовні і в середині.


ріжемо мілко цибулю, з розрахунку шоб щільно нафарширувати рибу.
Робимо порізи по рибі , шоб кращє прожарилася
І нафаршировуємо її цибулею , щєдро нафаршировуєм,під завязку!
легенько кісточкою протираємо протівінь оливковою олією (можна любою)


викладаєм рибру на змащєний протівінь порізами доверху, і знащуємо її майонезом .
включаєм духовку на 200С. і печем з розрахунку 1год на 1кг риби.


Риби шо на знимках мали по 700г, пеклися 45-50хв.

Риба виходить досить ніжна, цибулю можна також їсти)
Смачного)!

кулінарія, гуцулія

Previous post Next post
Up