Тупі питання про автомобілі - як заправити цю штуку?

Jan 15, 2013 02:23


Здавалося, що може бути простішим, ніж заправити автомобіль. Принаймні, так здається (північно)американським родинам, які є власниками автомобілів з часів Генрі Форда. Отже, питань насправді купа, але всі про заправку.

1. Бензин. На заправках три типи бензину, які відрізняються ціною та октановим числом. Мануал говорить, що купувати слід бензин не менше 87-го числа. Але ж на заправці інших нема! Найдешевший бензин - 89-й, який я власне і купую, і машина їде (тьфу-тьфу). А інші два дорожчих це для роллс-ройсів? Їх взагалі хтось купує? Навіщо плутати людей?

1а. Крім числа та бренду заправки бензин, як виявилося, може відрізнятися різними вимахосами. Що це ще таке? Для власників дизельних автомобілів усе написано по-радянському просто: "дизель", і нічого обирати не треба. А перша заправка з бензином мала не простий, а "збагачений азотом бензин". WTF? У блондинки в мені на вигляд ракушки спрацювало впізнавання бренду, ну і що іншим підходить те і мені має бути ок, але як бути щодо НЕзбагачених у такий спосіб бензинів? Чи краще тепер до ракушки все життя їздити?

2. Заправки. Заправок багато. Ракушка, ессо, хуєссо, петроканада та інші. Якась взагалі різниця між заправками існує? Різні заправки продають один і той самий бензин, чи кожна - свій? Пригадую, що в Україні багато воділ заправляються лише в однієї марки постійно і це НЕ пов'язано з "купи танкер нафти і отримай 10 миль+сковорідку". В чому суть? Взагалі, рекомендується заливати бензин з заправки одного бренду, чи можна з тієї, яка під рукою? Мануал про це мовчить.

3. Повнота. Заправляти краще повністю чи не повністю чи байдуже?

4. (#гіпертупепитання) коли заправляєшся (=додаєш новий бензин до старого), два бензини змішуються?:-) їм це байдуже чи вони мають бути однаковими?

________

Що я дізнався:

1. Дірка для заправки знаходиться ЗЛІВА. Це нібито очевидно, але ж фігні для заправки стоять як зліва, так і справа. І так на кожній заправці. Ті, що справа від вас насправді зліва, тільки під'їжджати до них треба з протилежного боку. На біса робити систему, за якою всі роз'їжджаються в усі напрямки, як мухи над гівном - незрозуміло.

1а. Інструктор автошколи завбачливо попередив, що коли там два крани підряд, треба проїжджати до другого, щоб дати можливість комусь іншому заправитись позаду від вас. Duh.

2. НІДЕ про це сакральне знання, яке передається через ДНК від Генрі Форда не пишеться, але платіжну картку треба вставляти ДО того, як заправляєшся, а не після. Таким чином, процедура купівлі бензину прямо протилежна до того, що люди роблять у ресторані чи супермаркеті. Сначала деньги, потом стулья. Якщо ви заправитесь, а потім вставите картку, то треба буде ногами йти до тьоті з чіпсами і платити їй. Чому так? А хто його зна. Були підізри, що з українською міграцією передалися автохтонні традиції камєрхранєніяположитєрюкзакпажалуста, щоб ніхто не заправився і не втік, не розплатившись. Але система не забороняє заправлятися до сплати. Дивно.

3. Не можна користуватися мобілкою під час заправки, бо там можуть бути іскри. Хто би міг подумати.

4. Машина звідкись знає, чи до кінця закритий бензобак чи ні. Куди саме там зазирає кампутер я так і не зміг додуматись, але мене це вразило. Коли уявлення про автомобіль склалося від радянського автопрому, дивує будь-яка банальність.

5. Бензин не обкладається податком на продаж (sales tax).

Пишіть, мої дорогі.
Previous post Next post
Up