sleepy-b0y питає про випадки гарного
обслуговування. Наводимо. Далеко за ними ходити не треба.
Повертаючись додому із 3-годинного заняття з французької, я заскочив в макдо по дорозі, в якому я зазвичай беру каву. Було вже досить пізно, і я не хотів жодної кави, але хотів чогось швидко з'їсти, але не забивати шлунок.
Так я здуру вирішив спробувати їхній салат. Я ніколи не беру їхні салати, бо вони дорогі. Салат - чудовий винахід людства, але макдо це місце, де можна взяти каву з мафіном за 1 крб 46 коп. з податком чи макдабл за стільки ж. Брати в такому місці салат за сім карбованців просто непристойно. Салати в макдо беруть лише збоченці, яким я вирішив стати на один вечір. Як завжди, я отримав задоволення від усмішок, швидкого обслуговування, правильної температури та музики, чистої вбиральні та приємного усвідомлення факту, що люди перед тобою працюють, а не роблять бозна-що. Щоправда, касир не знав нічого про вміст салатів і не зміг допомогти, але в ту ж саму мить немов з-під землі з'явився менеджер, який допоміг відповісти на всі можливі питання.
На жаль, попри всі старання працівників, салат не допоміг. Так, він був гарний на смак і відповідав всім стандартам якості. Але після підкорення салата їсти хотілося рівно стільки ж, скільки й до, тож я вирішив не вимахуватися і взяти перевірений макдабл. За касою був той самий менеджер, який щойно продав мені салат. Методами телепатії прочитавши моє розчарування, він привітав мене усмішкою і спитав:
- Що, салат не допоміг?
Макдо завжди дивує рівнем сервісу, але думки в мене читали вперше.
- Щось не дуже. Дайте-ка ще один макдабл.
Тут менеджер дістає стакан для напоїв зі словами:
- Сподіваюся, це Вас втішить.
- Але я не замовляв, - кажу я.
- Не переймайтеся, це від мене.
Фантастика.
Зазвичай у приклади гарного сервісу співвітчизники наводять якесь бокопорство з боку ресторана, після якого клієнт уносить більше, ніж те, за що він заплатив. Це тішить, але це мене вже не дивує. І хоча враження залишаються приємними, бокопорство, навіть на користь клієнта, не є взірцем гарного сервісу.
Те, що я не наївся салатом, безумовно, не є провиною закладу, тому вибачатися тут не було за що. Цінність, в цьому випадку, звичайно, не в доларовому напої, а в піклуванні про клієнта, заради якого заклад зробить крок назустріч тому, хто цього потребує. Це явище іншого рівня, ніж вміння робити все за інструкцією чи вправно виправляти помилки.