Гарний сервіс

Aug 23, 2012 01:27

sleepy-b0y питає про випадки гарного обслуговування. Наводимо. Далеко за ними ходити не треба.

Повертаючись додому із 3-годинного заняття з французької, я заскочив в макдо по дорозі, в якому я зазвичай беру каву. Було вже досить пізно, і я не хотів жодної кави, але хотів чогось швидко з'їсти, але не забивати шлунок.

Так я здуру вирішив спробувати їхній салат. Я ніколи не беру їхні салати, бо вони дорогі. Салат - чудовий винахід людства, але макдо це місце, де можна взяти каву з мафіном за 1 крб 46 коп. з податком чи макдабл за стільки ж. Брати в такому місці салат за сім карбованців просто непристойно. Салати в макдо беруть лише збоченці, яким я вирішив стати на один вечір. Як завжди, я отримав задоволення від усмішок, швидкого обслуговування, правильної температури та музики, чистої вбиральні та приємного усвідомлення факту, що люди перед тобою працюють, а не роблять бозна-що. Щоправда, касир не знав нічого про вміст салатів і не зміг допомогти, але в ту ж саму мить немов з-під землі з'явився менеджер, який допоміг відповісти на всі можливі питання.

На жаль, попри всі старання працівників, салат не допоміг. Так, він був гарний на смак і відповідав всім стандартам якості. Але після підкорення салата їсти хотілося рівно стільки ж, скільки й до, тож я вирішив не вимахуватися і взяти перевірений макдабл. За касою був той самий менеджер, який щойно продав мені салат. Методами телепатії прочитавши моє розчарування, він привітав мене усмішкою і спитав:

- Що, салат не допоміг?

Макдо завжди дивує рівнем сервісу, але думки в мене читали вперше.

- Щось не дуже. Дайте-ка ще один макдабл.

Тут менеджер дістає стакан для напоїв зі словами:

- Сподіваюся, це Вас втішить. 
- Але я не замовляв, - кажу я.
- Не переймайтеся, це від мене.

Фантастика.

Зазвичай у приклади гарного сервісу співвітчизники наводять якесь бокопорство з боку ресторана, після якого клієнт уносить більше, ніж те, за що він заплатив. Це тішить, але це мене вже не дивує. І хоча враження залишаються приємними, бокопорство, навіть на користь клієнта, не є взірцем гарного сервісу.

Те, що я не наївся салатом, безумовно, не є провиною закладу, тому вибачатися тут не було за що. Цінність, в цьому випадку, звичайно, не в доларовому напої, а в піклуванні про клієнта, заради якого заклад зробить крок назустріч тому, хто цього потребує. Це явище іншого рівня, ніж вміння робити все за інструкцією чи вправно виправляти помилки.
Previous post Next post
Up