Продуктивне виробництво піску в Сахарі не знаходить достойної оплати - Антон Громикін

Oct 27, 2011 01:05

Кілька днів тому на сторінках Агентства стратегічних досліджень з'явилася стаття Антона Громикіна під назвою Легенда о «крепких хозяйственниках» (http://sd.net.ua/2010/01/22/legenda_o_krepkikh_khozjajjstvennikakh.html). Стаття цікава, бо суголосна ( Read more... )

economy, ukraine

Leave a comment

ti_ua October 27 2011, 08:11:08 UTC
"У відносно вільній ринковій економіці зарплата визначається попитом і пропозицією - за умови, що ніхто не примушує робітників до якогось виду праці і роботодавці конкурують між собою."

"Інвестиції це прерогатива бізнесу, тобто передовика у ризику. Українські забарикадовані від міжнародного бізнесу олігархи навряд чи до таких належать. Ті зроблені з того ж самого тіста, що й пенсіонери чи студенти, які вимагають собі краще життя за рахунок інших чи робітники, які готові пробити землю касками під гомін вимог про достойну зарплату коштом інших, але не готові перейти у більш оплачувані галузі для досягнення такого ж ефекту, не сідаючи на голову співвітчизникам."Мені здається тут деяке протиріччя. Чи то забарикадовані олігархи у змові щодо низької оплати праці, чи то ринок праці. Звичайно по галузям ситуація різна. Але ті самі шахтарі можуть хіба що лахнути в Росію на заробітки, тобто з цього "ринку" взагалі ( ... )

Reply

ti_ua October 27 2011, 08:24:34 UTC
http://blog.meta.ua/~eva/posts/i786427/comment/i3261425/

От в цьому наш місцевий роботодавець, тобто сама наявність можливості вибору для робітника його бентежить. Ну хіба він не жадібний мудак?

Reply

expialidociouz October 27 2011, 08:37:01 UTC
Ні, він антиліберальний мудак.

Reply

ti_ua October 27 2011, 08:38:25 UTC
:)))

А не жадібний?

Reply

expialidociouz October 27 2011, 08:44:22 UTC
А хто не жадібний? Ви десь бачили робітника, який погоджується працювати за 3 тис. грн, коли йому пропонують 5? Чи можливо ви бачили покупця, який вирішує доплачувати більше за товар, ледве побачивши дешевий цінник? Роботодавець теж людина, і він діє абсолютно так само, як і усі інші - мінімізує витрати усіма можливими шляхами.

Reply

ti_ua October 27 2011, 09:02:22 UTC
Ви десь бачили робітника, який погоджується працювати за 3 тис. грн, коли йому пропонують 5? Чи можливо ви бачили покупця, який вирішує доплачувати більше за товар, ледве побачивши дешевий цінник?

Це не жадібний, а мудрий :)
А от якби покупець домовився з іншими купувати тільки по 200 і не більше, ото був би жадібний. А якби ще закликав не випускати продавця на інші ринки ...

Роботодавець теж людина, і він діє абсолютно так само, як і усі інші - мінімізує витрати усіма можливими шляхами.

У тому числі діє неринковими методами, вчиняє змови та намагається перекрити кордони :)

Reply

expialidociouz October 27 2011, 09:10:27 UTC
Хіба покупці діють не так само? Чи всі погоджуються платити ринкову ціну за проїзд, хліб, комунальні послуги та навчання, чи домовляються з іншими покупцями і виходять постучати касками за потреби?

Reply

ti_ua October 27 2011, 09:17:46 UTC
Чи всі погоджуються платити ринкову ціну за проїзд, хліб, комунальні послуги та навчання, чи домовляються з іншими покупцями і виходять постучати касками за потреби?

Часто виходять лише на притидію змовам чиновників та олігархів, наприклад одномоментно підняти для всіх комунальні тарифи (при тому, що списують собі борги), ціни на транспорт при відсутності інформації про ціноутворення.

От наприклад у нас чинуші розповідають, що собівартість проїзду в маршрутках 9 (дев'ять!!!) гривень. Підняли всюду до 3,5, після "стукання касками" спустили до 2,5 частина. От ті шо по 3,5 їздять напівпусті.

Інша справа боротьба за субсидіїї, пільги та інший соціалізм.

Reply

mischko October 27 2011, 18:53:24 UTC
я не буду тобі казати собівартість проїзду в Європейських містах.

От ті шо по 3,5 їздять напівпусті.

Так і має бути, не треба звикати до забитих вщерть автобусів.

Reply

tassadar_ha October 27 2011, 09:27:10 UTC
> Ну і особистий приклад: з моїх знайомих програмістів ніхто не береться щось робити для місцевих, іх жахаються як чуми. Всі прагнуть працювати лише на іноземних замовників. Місцеві замовники неконкурентноздатні.

+100500. З тисяч український навколо-айті підприємств варті уваги, може, п'яток. І ще штук п'ять іноземних, які звідси ще не втекли. Інші - ну їх нафіг, мати з ними справу.

Reply


Leave a comment

Up