TasteofUkraine.com

Aug 29, 2011 02:00

Українська кухня в Едмонтоні. Перед тим, як братися за діло, власники ресторану проїхалися Україною і зібрали рецепти у різних її частинах.



На вивісці ми бачимо вареник. Цей шматок тіста з начинкою заслуговує на детальнішу увагу. На відміну від вишиванок, косовороток та іншої локальної фігні, не цікавої нікому поза етнічними територіями і їхніми трансплантами за кордоном, вареник це перспективний кандидат на завоювання міжнародних ринків та нью-йоркської фондової біржі.



Вареник простий і недорогий у виготовленні. Як і піцца, він може продаватися свіжим та замороженим. У свіжому вигляді він може бути смачнішим і позиціонуватися як страва для ресторанів, у замороженому може пересуватися на тисячі кілометрів і зберігатися тривалий час. Також це гарний кандидат для опанування фаст-фудів. У більшості супермаркетів Канади є вареники місцевого виробництва. Канада також експортує вареники в США. Національна їжа часто ставала всесвітньою - так сталося з італійською піццею, мексиканськими буріто чи тако, бельгійською картоплею фрі, японським суші та багатьма іншими продуктами. Вареник має широкі можливості для модифікації, і у віддалених країнах можливі регіональні варіанти, адже начинкою у нього може бути практично все, що завгодно. Якщо настане день, коли українську їжу можна буде скуштувати у будь-якому великому місті на різних континентах, я не маю сумнівів, що головною і найвідомішою стравою буде вареник (а не оспіваний борщ, який більш-менш ніхто поза Україною не може нормально ані приготувати, ані оцінити).

image Click to view



Скоро доведеться їхати фотографувати ресторан у новому місці.


canada

Previous post Next post
Up