Гаївки

Apr 23, 2014 13:24

В еміграції церква набуває нового значення в житті людини: це вже не релігія, не віра. Це, передусім, приналежність до культури. Потім, це і місце зустрічі.  Саме у Чикаго помітно, як ставляться люди до церкви - вони можуть навіть не заходити в середину, але вони завжди прийдуть зустрітись з знайомими коло будівлі. Вони можуть бути навіть іншого віровизнання, або і взагалі не віруючими. Власне церква гуртує людей і в хороші, і в тривожні дні: при парафіях є школи українознавства для дітей, курси англійської для дорослих, мистецькі гуртки, фестивалі. У складні часи парафія допомагає українцям як в США, так і в Україні.

Однією з багатьох таких активних громад у Чикаго є парафія церкви св. Йосифа Обручника з молодим священником Миколою Бурядником. Під його керівництвом почав своє існування один з найбільших фестивалів українців Uketober Fest, на який запрошують як і місцевих виконавців, так і українських: Олега Скрипку, Тараса Чубая, Марійку Бурмаку, гурт Патриція та інших.

Тому не дивно, що чимало людей прийшли на гаївки у Великодній день коло церкви. Бавилися всі - від малого до старого. Все було дуже красиво, невимушено і весело. Забава тривала майже до ночі, і ще потім довго люди не розходилися.












Усі фото: Максим Прокопів (я позорно забула фотик вдома)

народне, українці в США, люди, культура, США, свято, chicago

Previous post Next post
Up