Супербоул 2013

Feb 04, 2013 11:24

Ну що ж, США успішно переживають "суперпонеділок", продирають очі, допивають пиво, доїдають вчорашню піцу. А все чому?
А тому, що вчора завершився щорічний чемпіонат Національної Футбольної Ліги Американського футболу. І завершився він понад чотиригодинною феєрією, фінальною грою під назвою "Супербоул". Це черговий американський феномен, якому важко не піддатись, бо місяць до події усі (і на роботі, і в ЗМІ) обговорюють деталі, хто і як, і де буде дивитись гру. Фактично, ця перша неділя лютого перетворилась мало не на національне свято. Споживання їжі в цей день настільки велике, що тільки День Подяки може з ним конкурувати. І жодна подія не в стані затьмарити телевізійний успіх Супербоулу: вже місяці до гри всі поважаючі себе магазини електроніки рекламують "спеціальні" знижки, заохочуючи купити собі якнайбільший телевізор, щоб дивитись гру. Нічого дивного, гру дивляться коло 100 мільйонів телеглядачів. Така аудиторія спонукає до неймовірного росту цін на рекламу - цього року показ 30 секундного ролика коштував 4 мільйони доларів (!!!!). Всі компанії, що в стані придбати можливість рекламуватись, створюють шедевральні ролики. Правда, цього року було якось бідненько, а подекуди - навіть і зовсім страшно. Мабуть, всі гроші пішли на купівлю часу.... Проте, одна реклама мені таки сподобалась - мережа забігайлівок Taco Bell виявилась досить креативною:

image Click to view



Ще одна традиція - Halftime show. Гра продовжується 4 періоди по 15 хвилин, які насправді тривають далеко не 15, а всі 30 або й більше хвилин, залежно скільки зупинок матчу та тайм-аутів було. Найбільша перерва - між двома четвертями, під час якої і відбувається шоу. Як і ціни на рекламу, ціни на гонорари для зірок зашкалюють. Поза тим, це вважається дуже престижним для виконавців. Цього року шоу було за участю Бейонсе. Я взагалі не розумію Бейонсе, як музичну цінність, тому мені важко судити.... ну, принаймні танцювала гарно. Рекламна перерва, на мою думку, була б цікавішою.

image Click to view



Загалом вся гра займає в загальній складності коло 4 годин. Цього року було 4,5 годин, бо на пів години зупинили гру через неполадки в освітленні стадіону.
По закінченню гри, люди не розходяться, а ще довго тусують на вечірках, обговорюючи найгарячіші моменти. Тому понеділки після супер гри вважаються найважчим днем року... для тих, хто все-таки мусить йти на роботу.
В понеділок усі радіо- та телестанції продовжують обговорення, порівняння, підрахунок, прогнози, та інші малоінформативні для неамериканця дії.
На правилах гри спеціально не зупиняюсь, бо якась вона така нудна, або я вже занадто звикла до нормального футболу.

цікаво, іх нрави, спорт, США

Previous post Next post
Up