Лінгвоінвалідське: «… можна толька запомніть»

Jul 02, 2022 04:02

 


Літера ять примітна тим, що вона питомо слов’янська та смислотворча (нею на письмі позначали фонеми давніх коренів, що походять ще з єдиної прамови індоєвропейців). Якщо прочитати щось написане у старій орфографії на український лад, то слов’янські слова, де є ця літера, будуть не лише зрозумілими для українців, а то й будуть власне українські слова, і ми тепер вимовляємо їх так само, як одне, два чи три століття тому. А москалі вживання цієї літери самі собі пояснити не могли вже у часи формування сучасної умовно слов’янської (себто вже не угрофінської за лексикою) московитської мови, відтак і викинули її зі свого правопису на початку минулого століття. Зрозуміти її вживання москаль не годен, а тому «нада проста запомніть», як каже московит-мовознавець у цьому відео.

Дореволюционная орфография за один урок

image Click to view



www.youtube.com/watch?v=29CtYwiqVg0

Ять, фита и ижица в дореформенной русской орфографии

chtenye.org/dorev-list.html

Патологічна неспроможність московитів до розуміння слов’янського мовного матеріялу зумовлена тим, що за звуковим ладом своєї мови і апаратом свого мовлення вони угрофіни. У школах їх навчають мови, яку вони не можуть правильно передавати фонетично1. У них є ніби дві чужі одна одній мови, механічно докупи складені у дивну химеру: письмовий канцелярит-суржик із нахапаного звідусіль добра, який недолуго та безпорадно відтворюють угрофінською вимовою.

________________________________

1 Психофізіологічний апарат мовлення (те, чим та як ми говоримо та сприймаємо чуже мовлення) загалом формується ще до того, як дитина йде до школи.

гібриди, духовна кастрація, вообщєм і в крациі, кацапознавство, цікаве, соціяльна ентомольоґія, мовокаліцтво, чухна разних помолєній, фантоми улусскаґо міра, москвомовність, точка g, шібболет, улусскій міръ, новини культури, манкурти, фальшива ідентичність, абирвалґ, лінгвоінваліди, їзик нє імєєт значєнія, мовна шизофренія, мишебратья третьєрімскава ієрусаліма, мовознавча абсурдологія, заґадкі улусскай души, дотепне мовознавство, про ъню та про ѣню, практічєскі адін нарот, угро-фіни

Previous post Next post
Up