Путінські спідниці, або Гэта не Майдан!

Aug 20, 2020 00:16

 


Українці хочуть вбачати у білоруських протестах Майдан, а в білорусах - справді дружній та братній народ. Я вважаю, що це ваша хиба мислення, ілюзія, фантом. Це ваша fata Morgana. Ви хочете бачити там те, чого там нема. Ваше єство природньо прагне позитивного знання та розуміння, але раціоналізує події у Білорусі на хибних засадах, відкидаючи критичний та розсудливий аналіз уже відомих фактів (про які не писатиму, бо ліньки).

На мою думку, в Білорусі на цей час не відбувається чогось революційного, бо протести самі по собі не є революцією. У протестантів нема національної ідеї, політичної мети, планів дій. У них нема навіть слабких і спонтанних спроб революційних дій (захоплення важливих державних об’єктів, звільнення політичних в’язнів тощо). У них нема власних лідерів та координаторів, яких вони самі би обрали зі свого середовища. Ними керують і направляють їхню активність якісь чужі люди - «опозиція», якої ще вчора не було і про яку ніхто не чув і не знав (і яка не має політичної програми). Про тих людей вже дещо відомо, що дає підстави називати їх креатурами Москви. Відтак, сутність білоруських подій постає в іншому вигляді, ніж хотілося би нам: Москва руками пересічних білорусів політично тисне на Лукашенка, «опускаючи» його. І більш нічого. В тих подіях нема ознак ні Майдану, ні національно-визвольної боротьби, ні патріотичної героїки.

Те, що ми спостерігаємо в Білорусі, це саме той карикатурний «русскій бунт» («бєссмислєнний і беспощадний»), про який ми часто чули: хаотична діяльність людських мас без ясної мети, чіткого плану і корисного результату.



Білоруські протести можна вважати екзаменом на нашу політичну зрілість: чи правильно ми їх бачимо та осмислюємо.

Маленький бонус для допитливих

$ whois tsikhanouskaya2020.by

Domain Name: tsikhanouskaya2020.by
Registrar: Open Contact, Ltd
Person: HIDDEN!
Email: HIDDEN! Details are available at http://www.cctld.by/whois/
Name Server: ns1.domain.by
Name Server: ns2.domain.by
Updated Date: 2020-07-22
Creation Date: 2020-07-21
Expiration Date: 2021-07-21

Ще один бонус

Facebook post
https://www.facebook.com/100001883357513/videos/4175506529188751

Ще один бонус
Не національна. Не визвольна. Не боротьба

image Click to view



https://www.youtube.com/watch?v=ZDy9pB1Ghpw

ватологія, білоруський немайдан, феноменологія бидла, улусскій мір ва всє сторани, улусскій бунт, дотепна антропологія, фальшиві смисли, білорусь, дотепна політологія

Previous post Next post
Up