Український Крим

Jun 07, 2012 19:16




Чи відомо вам, Олександре Ісайовичу (Солженицин ), що в 1944 році росіяни на півострові становили переважну меншість, порівняно з татарами і українцями. А ще раніше, 1666 року, за переписом (зверніть увагу, Олександре Ісайовичу, за переписом!) у Кримському ханстві проживало 1 120 тисяч осіб. Із них: татар - 180 тисяч; греків, караїмів, вірменів і євреїв - 20 тисяч; українців - 920 тисяч, «які займалися переважно землеробством, серед них - 120 тисяч жінок і 200 тисяч дітей».

Ще в 20-ті роки минулого століття (це коли Росія, за вашими-таки словами, придушувала Україну) українці становили третину населення Кримського півострова. І не забудьте, пане Солженіцин, - ще третину (навіть більше!) становили кримські татари, корінний народ півострова *, про який ви таємниче замовчуєте.

Отже, зросійщення Криму відбулося в часи українські. І, як усім відомо, переважно відставними російськими офіцерами та їхньою челяддю, тобто людьми-зайдами.

* Кримські татари ні є кореним етносом Криму , точна їхня назва Татаро- нагайці ,орда яких примандрувала до Криму у часи розпаду Великої Золотої   Орди.(моє зауваження)

окупанти, Україна, Росія

Previous post Next post
Up