Провадження будь-якої слідчої дії

Dec 04, 2010 02:42


Провадження будь-якої слідчої дії має за мету одержання доказової інформації. Одержання доказової інформації передбачає, по-перше, знання ідентифікаційних ознак слідів, які містять в собі доказову інформацію, по-друге, знання класифікаційних ознак криміналістичних слідів, по-третє, наявність навичок та вмінь застосування техніко-криміналістичних засобів щодо виявлення, фіксації, вилучення і попереднього дослідження слідів. Наприклад, знання основних прийомів фотографування допоможе при провадженні огляду місця події зафіксувати ідентифікаційні ознаки того чи іншого виявленого сліду, що, в свою чергу, надасть можливість провести класифікаційне дослідження та встановити той об’єкт, що залишив знайдений слід.

Таким чином, завдання тематичних лекційно-семінарських занять полягає в тому, що студент в своїй свідомості має сформувати теоретико-техніко-тактичний комплекс криміналістичних понять та закономірностей, який в подальшому складе підгрунтя для успішного опанування методикою розслудування окремих злочинів.

Готуючись до семінарських занять студенту перш за все необхідно звернути увагу на зміст тематичного заняття, визначити його мету та зробити добір необхідної навчальної та наукової літератури для підготовки заняття.

Аналізуючи тематичні питання до семінарського заняття, студенту слід пам’ятати про чітке, логічне та послідовне викладення відповіді на кожне питання, яке має бути відображене, в свою чергу, за певною схемою і містити в собі:

• структуру відповіді;

• концептуальні тематичні поняття;

• обгрунтування наведених понять;

• теоретичні та практичні приклади;

• висновки.

Особливу увагу слід приділити чіткому структурованому розмежуванню концептуальних засад криміналістики та формуванню єдиної цілісної системи теоретичних знань, поєднаних з практичними навичками та вміннями.

Как известно у каждого народа есть свои танцы. Хотите узнать и посмотреть видео почему ирландцы так танцуют? Тогда смотрите видеоролик на видеосервисе video.vefire.ru.

Originally posted by socialism_vk at Якеменко отказался отвечать на вопросы блогеров
Previous post Next post
Up