"Пісочні" спостереження

May 04, 2012 13:05

Хочу написати деякі свої враження від контингенту мамочок, з якими мені доводиться стикатись в зв"язку з тим, що щодня приходжу з Дзвінкою вдоконалювати майстерність виготовлення пасочок в нашому дворі )))

Явище це дуже пічальніньке. І не тому що я якась там суперкрута, а всі інші тварі дрожащіє, а тому що ти просто спостерігаєш за деградацією. Нереалізовані професійно жінки, які круглодобово жаліються на своє життя і не обговорюють нічого, крім того, що приготувати на вечерю, чи якісь какашково-дотичні теми, пов"язані з їх чадом. Ні, ці теми дуже важливі, я погоджуюсь - я сама завжди обдумую, що приготувати для сім"ї і переймаюсь всіма нюансами донечкових буднів, але суть в тому, що це ЄДИНЕ, про що вони можуть думати і говорити. Ніяких планів, ніяких амбіцій, ніяких спогадів, ніякого життя. Сидять, зриваються на дітях і заздрять, якщо одній з них вдається вирватись ввечері на годинку в спортзал. А потім лицемірять на форумах, які вони круті мамочки, бо не проміняли материнство на кар"єру і т п. Звичайно, що не проміняли, адже кар"єри нема. Для того, щоб її мати, треба мати якісь цілі, треба прикладати якісь зусилля і замість тупих серіалів по тєліку читати відповідну літературу. Єдина книжка, яку я бачила на площадці, була у однієї з бабусь і називалась "Как бросіть куріть". Забігаючи трішки наперед, скажу, що поки що вона не подіяла, бо ця бабуся регулярно смокче папіроси в стороночці, поки її внучок бавиться з машинками. Можна би було припустити, що в цій сім"ї хоча б мама показує гарний приклад дитині, але, побачивши її сьогодні в піску на 15тисантиметрових шпильках в сандалях а-ля троєщіна з 2хлітровою пляшкою пива в руках, в мене геть опустились руки.

Не моє діло когось засуджувати, просто щиро скажу, що для мене ці години в пісочниці - це дійсно напряг. Не тому, що мені неприємно бути з дитиною, а тому, що мені доводиться спостерігати за тим як мозок розкладається, ще до анатомічної смерті людини. Єдиний позитив - це моя доня, яка розвивається і щодня мене радує чимось новим.

Щоб закінчити цей пост на більш-менш позитивній ноті, запощу її вчорашній "шедевр" - сторінку з розмальовки.



Підбір кольорів - Дзвінка

Виконання - Дзвінка

Фото - мама :)

мамське, дз, життя

Previous post Next post
Up