winter

Dec 01, 2009 09:40

December, 1
почалась найдовша і найнеприкольніша пора року
за місяць новий рік
ніяким передноворічним чи передріздвяним настроєм навіть не пахне
а оксфорд стріт напевне зараз в гірляндах і всі шопляться перед святами
я нервуюсь, бо не встигаю виконати те, що планувала зробити до нового року
я взагалі останнім часом мало що встигаю
бо не все тепер контролюється і планується
відчуття безпорадності
але я хотіла написати не про це

а про те, що вихідні в мене були дуже кулінарними
я обіцяла вам франц.кухню
тому похвалюсь
бо єслі ти гавно в рєалє - хвалі сєбя в живом журналє
отже я варила французький суп
було незвично і навіть стрьомно змішувати молоко, бекон і жаб ше купу речей, які в моїй голові ніколи б не об"єднались, якби я не прочитала рецепт
і спершу я навіть боялась дегустувати
але вийшло надзвичайно смачно
як на мене
і ще четверо людей так сказали
так шо думаю можна і з вами поділитись



кому цікаво - під катом рецепт



Creamy Broccoli, Leek, Bacon, and Mushroom Soup

Ingredients:

4 cups of broccoli florets, chopped

1 cup leeks, white part, chopped

1 cup of carrots, chopped

1 cup of thick bacon pieces

1 cup of mushrooms, chopped

1 large shallot, chopped

6 tblsp. olive oil

4 tblsp. flour

4 1/2 cups chicken broth (can use vegetable broth if you prefer)

2 cups of milk

2 garlic cloves, minced

3/4 cups small pasta noodles (elbow macaroni, spirals, vermicelli, etc)

salt and pepper to taste

shredded parmesan or emmental cheese

Directions:

In a medium sized pot bring broth to boil and add broccoli, leeks, and carrots. Let boil 1-2 minutes. Remove from heat. Drain broth into a container and set broth and veggies aside.





Meanwhile, in large pot, sauté shallots, garlic, and bacon in oil. Add mushrooms until slightly tender. Stir in flour to form a smooth paste. Slowly add broth and milk, stirring constantly. Bring to a boil and let boil for 1 minute. Add vegetables. Reduce heat, cover and simmer for 30 to 40 minutes until tender. With 8-10 minutes remaining, add pasta. Re-cover.





Remove from heat and let stand 10 minutes (soup will thicken). Salt and pepper to taste. Stir and serve. Top with shredded cheese as desired



А ще робила маффіни - бананові і з какао. З какао прикольніші!





для 12 штук:

3 яйця, 1 стакан цукру, півстакана соняшникової олії, півстакана молока, 3 столові ложки какао, 1 пакет разрихлітєля, 1 пакетик ванілі, 1,5 стакана муки

все це збиваєм, в формочки, на 15 хв в духовку, розігріту до 170 градусів, виймаєм, посипаєм цукровою пудрою і вуаля

Словом всім Bon Ap!

life, cooking

Previous post Next post
Up