Leave a comment

o_san_na February 22 2021, 10:10:38 UTC
Елена, добрый день! )

Скину вам ссылочку на одну интересную научную отрасль познания. Очень интересный подход к исследованиям чего бы то ни было.

Герменевтика (від грец. ερμηνεύειν - тлумачити) - у первісному значенні - напрям наукової діяльності, пов'язаний з дослідженням, поясненням, тлумаченням філологічних, а також філософських, юридичних, історичних і релігійних текстів. У давньогрецькій філології та філософії - з тлумаченням Біблії, екзегезою; у протестантських теологів - з інтерпретацією священних текстів у їхній полеміці з католицькими богословами. Це мистецтво проникнення одної свідомості в іншу, шляхом відтворення творчого процесу, за допомогою зовнішніх проявів. Тут зовнішні прояви - це тексти, складанні зі слів, які є відображенням нейронних зв'язків автора, тобто його свідомості.

Герменевтика є допоміжною дисципліною тих гуманітарних (насамперед історичних) наук, які займаються писемними пам'ятками (історії літератури, історії філософії, історії релігієзнавства, мовознавства та ін.). У XX ст. набуває ширшого значення як метод, теорія чи філософія будь-якої інтерпретації.

Існують різні теорії щодо виникнення герменевтики. Дехто бачить кабалістичне походження, дехто - християнське.

Поняття «герменевтика» є давнім і йде корінням у глибоку давнину. Від самого початку вона займалася дослідженням сакральних традицій. Посвячені жерці таким чином здобували знання. Взагалі, джерело знань існує за межами свідомості людини, тому жерці використовували єдину можливість для набуття знань - «проникнення в Порожнечу». Тому ця можливість мала назву проникнення в чужу свідомість. З боку непосвячених це явище виглядало як тлумачення. Жерці змінювали свій мозок, таким чином змінюючи власну свідомість. Внаслідок таких дій і постійного розширення свідомості сформувалася сучасна наука.

Reply

elen_murlen February 22 2021, 10:17:13 UTC
Благодарю!
Пошла разбираться с герменевтикой :)))

Reply

o_san_na February 22 2021, 10:39:20 UTC
Просто мне хотелось сказать, что любое исследование должно вести к практике, а практика к результатам, дающим вам нужные личностные возможности. Если этого нет, не идите в ту стороны исследований, они туфтовые, по простонародному. ) Сейчас так много развелось учителей, просвещённых и т.д., сплошь и рядом аферизм процветает. )) Герменевтика более научный подход, его применяют люди, которым я доверяю в исследовательских процессах, потому, да, рекомендую вам обратить внимание на эту область исследования чего-либо.

Reply

elen_murlen February 22 2021, 13:06:50 UTC
Да, сейчас куча информационного мусора.
Благодарю за ссылку.

Reply


Leave a comment

Up