Til dem som tar seg tid/har lyst

Jan 13, 2007 14:55

Dette er en spørreundersøkelse. Si din mening.

1. Hva er kunst?

2. Må kunst være noe estetisk?

3. Er tegneserier kunst? Hvorfor/Hvorfor ikke?

Leave a comment

nerdesque January 14 2007, 14:58:27 UTC
Jeg syntes det var vanskelig å definere fra før av, og å utsettes for snakk om kunst hele tiden har gjort at begrepet har løst seg helt opp i hodet mitt og blitt til noe jeg ikke får helt tak rundt lenger. Men jeg kan prøve.

1. Hva er kunst? It ain't art if it doesn't haunt you. Det kan kanskje stemme, for meg. Det fastslår kanskje ikke om noe ER kunst eller ikke, men det er viktig for meg at det gjør skikkelig inntrykk, at jeg husker det og tar det til meg. Sånn sett er kanskje alt i øyet som ser. Når folk sier ting som at "det er ikke kunst når de maler en rød strek på et ark eller stiller ut en gaffel i et galleri azz!", er det vel fordi de ikke kan relatere til hvor radikalt og provoserende det var da den type kunst dukket opp, ingen hadde gjort noe sånt før. Det er kanskje ikke stor kunst å gjøre slikt NÅ, men det var et veiskille da det skjedde. Jeg tror det ville bli vanskelig å finne på noe like nyskapende idag.

2. Må kunst være noe estetisk? Nei. Ikke i det hele tatt.

3. Er tegneserier kunst? Hvorfor/Hvorfor ikke? Det er kunst på samme måte som bøker, dans og musikk er kunst, syns jeg? Så ja. Jeg hadde ikke synes at det ikke var på sin plass om noen stilte ut tegneseriesider de hadde laget i et galleri. Jason sin utstilling av tegneserier på tegnerforbunder i vår var veldig fin, for eksempel.

:)

Reply

nerdesque January 14 2007, 15:02:38 UTC
*tegnerforbundet

Reply


Leave a comment

Up