Важное-нужное

Sep 14, 2015 09:29

Розумна Україна
(с)ВК

8 некорисних сніданків:

Чому мюслі, каші швидкого приготування, соки з пакету і навіть фрукти є шкідливими?
Більшість продуктів, якими звикли снідати ті, хто думає про правильне харчування, дуже складно назвати корисними. Найчастіше всі ці сніданки можна вважати лише десертом. А ефект такий, ніби ви поснідали тортом.

1. Ковбаси
Як отримують цей продукт? Того складника, який можна вважати м'ясом у ковбасі мінімум. Крім того, в ній чимало різних добавок, що підсилюють апетит.

2. Каші швидкого приготування
Для прискорення процесу заварювання зерно проходить спеціальну обробку - структура змінюється і «повільні» вуглеводи перетворюються на «швидкий» крохмаль. Крім того, додається цукор. Логічніше вважати це десертом, але не корисним сніданком.

3. Швидкі сніданки
Продукт отримують шляхом екструзії - борошно, цукор та інші добавки перетворюють на єдину масу, потім формують частинки продукту (наприклад, кульки). Поживна цінність продукту сумнівна через величезну кількість цукру і крохмалю.

4. Сухофрукти
Промислові сухофрукти сміливо можна вважати одним з найшкідливіших продуктів - для їхнього виробництва вихідні фрукти обробляють сірчаною кислотою і лугом. Не кажучи вже про те, що потім все це може вимочуватись у цукрових сиропах.

5. Мюслі
Як і у випадку з сухими сніданками, злакові для виробництва цього продукту проходять первинну обробку. У підсумку, вуглеводи перетворюються з «повільних» на швидкі цукри. Крім того, у складі багато чистого цукру та інших джерел порожніх калорій.

6. Солодкі сирки
В основі цих сирків лежить зовсім не сир, а цукор. Крім того, найчастіше у продукт додаються рослинні жири, консерванти і штучні ароматизатори. Знову ж таки, це скоріше десерт, який потрібно вживати в обмежених кількостях.

7. Плавлені сирки
Почнемо з того, що при термообробці сир втрачає практично всі корисні властивості, перетворюючись на просто жирний продукт. Крім того, до складу плавлених сирків входять, по суті, відходи виробництва - той сир, який не можна продати шматком.

8. Пакетовані соки
Не дивлячись на те, що за технологією сік не повинен включати добавок цукру, найчастіше так звані «соки» містять багато інших простих вуглеводів. Крім того, те, що ми вважаємо м'якоттю - зовсім не фрукти, а макуха цукрових буряків або пектин.

еда, здоровье, нужное

Previous post Next post
Up