Онлайн галерея петриківського розпису

Nov 06, 2014 10:54

Оригинал взят у lisny_ihor в Онлайн галерея петриківського розпису
Сьогодні офіційно запустилася перша в світі онлайн галерея творів петриківського розпису, на платформі Google Open Gallery.




Близько шести місяців тому спільнота петриківського розпису та новий культурно-мистецький проект Google Open Gallery, розпочали спільну роботу над галереєю. Гугл безкоштовно надав усі необхідні технології - платформу, потужні інструменти та консультанта. А ми в свою чергу працювали над усіма іншими складовими - шукали експонати, писали тексти та продумували виставки. Оскільки Google Open Gallery ще працює в тестовому режимі, галерея петриківського розпису є однією з перших галерей які взагалі працюють на цій платформі. І це показник того, що петриківка дійсно унікальне мистецтво.

Онлайн галерея петриківського розпису на платформі культурних ініціатив Google Cultural Institute - це важливий проект не тільки для поціновувачів розпису та української культури, а й для всього світу. Саме завдяки цій галереї кожен бажаючий може роздивитися твори петриківського розпису з неймовірною деталізацією не відходячи від монітору комп’ютера, та до того ж з будь-якої точки світу. Всі виставки перекладені на три мови - англійську, російську та українську.

Галерея складається з декількох виставок. Основна виставка "Петриківка" розповідає про історію становлення розпису та показує основні роботи майстрів розпису. На виставці "Презентація" в короткому відеоролику та декількох слайдах розказано про петриківський розпис та розкрито його невелику ретроспективу. "Магія петриківського розпису" розповідає про те, як створюється мальовка. А на персональній виставці майстра петриківського розпису Оксани Золотарьової, представлено творчий доробок молодої майстрині. Згодом галерея буде доповнюватися новими виставками та експонанатами.

Висловлюється велика вдячність усім хто допомогав працювати над проектом: Людмилі Кобяковій - куртатору проектів Google Open Gallery - за те, що з самого початку вірила в проект та давала цінні поради з розвитку галереї; Оксані Золотарьовій - куратору ДХМ та майстру петриківського розпису - за те, що допомогла з офіційним дозволом на публікацію робіт з фондів Дніпропетровського художнього музею, та за чудову персональну виставку; Тетяні Власенко, за допомогу перекладів текстів на англійську мову; а також усім людям, що люблять петриківський розпис, адже без Вас петриківка просто б не існувала.

В найближчому майбутньому Google Open Gallery стане платформою відкритою для усіх бажаючих, тож якщо ви займаєтеся творчістю або маєте цінний архів чи ще щось цікаве - галерея такого типу якнайкраще розкриє моменти та гарно презентує будь-яку творчіть.

Якщо ви художник петриківського розпису, і маєте бажання мати виставку в цій онлайн галереї, пишіть на petrykivkapaint@gmail.com

P.S. сайт галереї петриківського розпису краще відкривати в браузері Гугл Хром, адже платформа ще перебуває в стадії тестування, та може некоректно відображатися в інших браузерах.

национальное, ссылка, сайт, традиции, украина, нужное

Previous post Next post
Up