СМЕРТЕЛЬНАЯ ПРИВИВКА очередное продолжение

Aug 19, 2009 08:44

4-місячний малюк помер після щеплення.Напередодні хлопчику ввели вакцину під назвою “Пентоксим” - це комбінований засіб від коклюшу, дифтерії та стовбняку. Вже наступного дня у дитини підвищилася температура, почалися судоми, послабшало дихання. “Швидка” забрала малюка з селища у лікарню міста Артемівська, потім хлопчика перевезли до Донецька.
Надія Гордієнко (бабуся загиблої дитини): “Бачу він в’ялий, голову зразу опустив та почались судоми. Сказали, що набряк головного мозку та легень. Забрали його в Донецьк”.
На третю добу дитина померла. Фельдшер, що робила щеплення, зараз свідчить у районному відділку міліції. Але медики обласного Управління охорони здоров‘я вважають - зарано обвинувачувати у смерті немовляти саме вакцину. Припускають, що у малюка була вроджена патологія. Втім, батьки наполягають - хлопчик був абсолютно здоровий.
Ірина Криштопіна (головний педіатр Донецької області): “Ведеться службове розслідування з цього приводу, аналізується вся медична документація. Проводяться бактеріологічні та гістологічні обстеження. За результатами аналізів буде проведений акт службового розслідування ”.
Загибель дитини підштовхнула прокуратуру порушити кримінальну справу. Слідчі працюють за двома напрямками - або неякісна вакцина та погані умови її зберігання, або ж неналежне виконання своїх професійних обов‘язків медиками.
Наталя Марчук (перший заступник прокурора Донецької області ): “Підставою для прийняття рішення про порушення кримінальної справи були в тому числі пояснення батьків, про те що фельдшера вони повідомляли, про те що фельдшер сказав - так це нормальна реакція на щеплення. Я вважаю це було підставою для порушення кримінальної справи, фельдшер не мав так робити”.
Прокуратура вилучила всі невикористані дози медичного препарату “Пентоксим”. Також правоохоронці заборонили використовувати цю вакцину в медичних закладах Донеччини.

взято здесь
Данные за 18.08.09

жизненный кошмар

Previous post Next post
Up