Помер японський офіцер, який 30 років самотужки вів партизанську війну

Jan 17, 2014 21:56



У Японії на 92 році життя помер незламний воїн - офіцер Імперської розвідки Онода Хіроо.

Протягом майже 30 років він відмовлявся вірити у поразку своєї країни у Другій світовій війні і разом з кількома соратниками, а потім і зовсім один, чинив партизанський спротив на філіппінському острові Лубанг.

До Японії Онода Хіроо повернувся лише у 1974 році, після того як його випадково знайшов у джунглях японський мандрівник. Спочатку Онода відмовлявся покинути місце служби, пояснюючи, що не має на це дозволу свого старшого офіцера. Мандрівник повернувся до Японії і розповів про впертого партизана. Тоді японський уряд терміново зв‘язався з командиром Оноди, колишнім майором Імперської армії, який після закінчення війни працював у книгарні. Майор прибув на філіппінський острів і оголосив Оноді про закінчення місії.

У 1996 році Онода Хіроо повернувся на Лубанг, аби покласти квіти до меморіалу японсько-філіпінської дружби і вибачитися перед місцевими жителями за убивства, що він скоїв за час своєї партизанської війни. За 30 років Онода здійснив понад сто операцій, в ході яких було убито 30 і важко поранено понад сотню військових і цивільних.

Copyright © 2014 euronews
http://ua.euronews.com/2014/01/17/final-surrender-for-soldier-who-fought-on-in-isolation-three-decades-after-wwii/

http://vk.com/zentropa_ukr?w=wall-47708839_4937

image Click to view

Японія, герої, націоналізм, мілітарне, традиціоналізм, еліта

Previous post Next post
Up