(no subject)

Jan 13, 2011 21:39

 У 1932 році англійський лікар Вілс, довго працював в Індії, звернув увагу на те, що деяких індійських жінок, хворих макроцитарною анемією, яка як дві краплі води була схожа на хворобу, описану Єфремовим (величезні еритроцити в крові при загальному зниженому кількості), не вдавалося вилікувати за допомогою очищеного екстракту печінки. Але ці жінки були повністю вилікувані неочищеним екстрактом печінки. Таким чином, стало ясно, що в процесі очищення руйнувався якийсь дуже важливий лікувальний компонент печінкового екстракту. Цей компонент був незабаром отриманий і став називатися чинником Вілс. Пізніше його перейменували на вітамін "М", а в 1941 році встановили, що такий фактор містять листя шпинату і петрушки - з'явилося чергове назва - фолієва кислота (від латинського "folium", що означає "лист").
Previous post Next post
Up