Бездомних собак у Лисичанcьку спалюють як сміття

Jan 16, 2010 12:02

Своєрідно підійшли до вирішення проблеми безпритульних тварин у м. Лисичанську Луганської області (східний регіон України). Місцева влада придбала пересувний крематорій для знищення безпритульних тварин. Мобільна група, у складі водія, оператора й стрільця, полює на бездомних за допомогою спеціальної рушниці - шприцемета. Далі умертвлених тварин кремують у печі спеціального утилізатора при температурі 900 градусів. Крематорій на колесах обійшовся місту у 198 тис. грн.(близько $ 30 000). Його передали на баланс комунального автотранспортного підприємства «Коммунтранс», що займається вивозом міського сміття.
Як повідомляють мешканці Лисичанська, є випадки спалення ще живих собак та котів. Однак питання законності й моралі аніскільки не хвилює представників влади східно-українського містечка.

Донедавна в Лисичанську собак знищували через відстріл. Тепер влада вдалася до «більш сучасного, екологічно безпечного» на її думку способу знищення тварин. Захопившись полюванням на нещасних, влада забула про Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження».
Лисичанськ - невеличке містечко (площа - 101 кв. км), чисельність населення - 106 тисяч мешканців). Концентрація бездомних тварин у ньому не є критичною і могла б бути легко взятою під контроль. Кошти, потрачені на покупку душегубки з бюджету міста (198 тис.грн, що дорівнює близько 30 тис. доларів США) та подальші щомісячні витрати на її обслуговування (зарплата трьох людей, закупка препаратів для знерухомлення тварин, пальне, автосервіс) були б достатніми для вирішення проблеми безпритульних тварин шляхом стерилізації.
Однак влада у Східному регіоні України не переймається гуманними міркуваннями. Лисичанськ пропонує послуги собачих кілерів в інших містах і районах області Пересувні душегубки широко рекламуються як сучасна модель для вирішення проблеми безпритульних тварин.

Джерела інформації:
http://novosti.dn.ua/details/104776/
http://www.top.lg.ua/news/?id=20277

Матеріал підготувала Анжеліка Комарова.

Джерело: http://www.sos-animals.info/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=20&Itemid=25&lang=en

собаки, права животных, животные в городе

Previous post Next post
Up