Лист щодо «співпраці» МТЗТ «SOS» зі Світланою Берзіною

Nov 23, 2010 23:31

Лист про те, як виглядає «співпраця» МТЗТ «SOS» зі Світланою Берзіною.

Цей лист Тамара Тарнавська надіслала О. П. Попову та особисто вручила в руки А. Голубченку під час зустрічі з іноземними зоозахисними експертами 11 листопада 2010 року.

Голові Київської міської державної
адміністрації О. П. Попову.
10.11.2010

Шановний пане Попов!
Наша організація існує з листопада 1994 року. За цей час ми, не маючи жодної фінансової підтримки з міського бюджету і спираючись тільки на благодійні внески громадян Західної Європи, побудували на місці колишнього «Цеху з утилізації тварин» в Пирогові притулок з ветлікарнею, де з 1997 року ветлікарі щодня проводять операції зі стерилізації безпритульних тварин, лікують їх та знаходять для них нових господарів.
На сьогодні в притулку близько 2.000 тварин - собак та котів.
1 листопада наш притулок в Пирогові відвідав заступник голови КМДА А. Голубченко.
Після огляду притулку він запропонував мені підписати з КМДА Договір щодо подальшої співпраці, який мала передати С. Берзіна, директор Центру ідентифікації тварин.
3 листопада, близько 19:30 до мене подзвонила Світлана Берзіна. Вона повідомила, що надіслала на мою електронну пошту Договір, а потім в агресивній формі почала з’ясовувати, чому я спільно з представниками міжнародних організацій із Західної Європи критично оцінюю її діяльність як на посаді директора Київського зоопарку, так і на посаді директора Центру ідентифікації тварин. Далі С. Берзіна заявила, що подає до суду на громадянина Австрії Крістіана Янача за наклеп на неї. Андрія Капустіна, журналіста, який опублікував низку статтей, базованих на документах, де висвітлив діяльність С. Берзіної, вона назвала «помийною ямою».
С. Берзіна заявила, що зможе переконати А. К. Голубченка не зустрічатися з представниками міжнародних європейських організацій 10 листопада і що вона має змогу взагалі не допустити їхнього приїзду в Україну, бо, на її думку, вони шкодять іміджу України. А в кінці «розмови» С. Берзіна пообіцяла «розібратися» й зі мною.
Вищезгадані представники міжнародних організацій - Крістіан Янач та Джон Руейн - побудували та впродовж 14 років утримують притулок для безпритульних тварин в Пирогові та моніторять ситуацію з тваринами в Україні, і передусім у Києві. Вони неодноразово звертали увагу керівництва міста на зловживання бюджетними коштами, які б мали йти на вирішення проблеми безпритульних тварин та покращення ситуації в зоопарку. Їхній голос мав вагомий вплив на виключення Київського зоопарку з ЄАЗА. Вони й надалі продовжують пильно стежити за тим, що відбувається в Києві в сфері захисту тварин. Саме цього й намагається не допустити С. Берзіна.

Шановний пане Попов, ми відмовляємося від співпраці з директором Центру ідентифікації тварин С. Берзіною, яка дозволяє собі залякувати опонентів та намагається не допустити співпраці організацій із захисту тварин з міжнародними організаціями.
Якщо під час їхнього візиту С. Берзіна організує якусь провокацію, це в черговий раз вдарить по іміджу Києва як європейської столиці. Особливо зараз, коли увага світової спільноти прикута до України у зв’язку з проведенням «ЄВРО-2012».
Просимо Вас втрутитися в справу і дати належну оцінку поведінці С. Берзіної як керівника КП «Центр ідентифікації тварин».

З глибокою повагою,
Тамара Тарнавська,
президент Міжнародного товариства
захисту тварин «SOS»

Джерело: http://sos-animals.info/index.php?option=com_content&view=article&id=365%3A--lr--lsosr---&catid=23%3A2009-10-27-11-08-35&Itemid=10&lang=ru

Киев, тварини в місті, собаки, права животных

Previous post Next post
Up