Антинародний фронт

Dec 29, 2014 14:50

Десь між розширенням повноважень Турчинова й прийняттям бюджету зрозумів, що поділ на голубих й помаранчевих для мене таки потроху відходить в минуле. Ну себто він явно залишається, але головний поділ на "своїх і чужих" у моїй голові уже йому явно не відповідає.
Якщо інші політичні партії, ба навіть голубі, демонструють хоч якісь зміни на краще(себто можна сказати що майдан їх таки змінив, нехай і переважно не особливо сильно), то НФ це майже суцільний фейл, покривання корупційних інтересів, показове плювання на закон, шантаж союзників та таке інше. Народний Фронт - гідний ідеологічний наступник домайданної Батьківщини, а Яценюка спокійно можна порівнювати з Тимошенко доби Ющенка.
Народний Фронт звичайно належав до "менш симпатичних мені помаранчів" з дня його утворення, проте що він буде аж такою хернею я від нього не чекав. Це при тому що більшість партій показали себе у новому парламенті краще моїх очікувань.

Звичайно порівнюючи НФ з якою-небуть Батьківщиною, можна резонно сказати що різниця в поведіці спричинена наявністю у НФ куди більших важелів влади. Але порівняння НФ до БПП не витримує жодних виправдань. БПП банально на голову кращий.
Найкраще це звичайно ж проявилось під час формування уряду. Кого туди відправив НФ і кого БПП...
Якщо поміж виборцями БПП й НФ великої різниці немає, то самі партії відрізняються принципово.

Це звичайно не значить, що БПП нема за що серйозно критикувати. Й там і там є повні людоїди, і там і там є чудові люди. Просто БПП у загальному банально кращий. Ну і наявність у БПП групи депутатів готових протистояти корупціонерам з своєї партії не менше ніж з чужих - то окремий серйозний бонус БПП, Тані Чорновол при усій повазі на таке не здатні.
Краще - ворог хорошого. Поки пів парламенту було у КПУ та ПР, НФ Батьківщина на їх фоні виглядала по одному, зараз НФ на фоні сьогоднішнього парламенту виглядає пережитком минулого й тормозом прогресу.

Отже, якщо зимово-весняний раптовий ріст народної любові до Порошенка був дуже позитивним для України(зараз очевидно що Порошенко кращий президент ніж був би Яценюк чи Кличко), то літньо-осінній раптовий ріст народної любові до Народного Фронту - скоріше серйозна проблема. Адже в Україні прийнято перекладати відповідальність за все погане на президента, тоді як прем'єр рідко бачиться як суб'єкт відповідальності. Себто варіант що попри все НФ продовжить набирати голоси, а БПП втрачати, зовсім не виключений.

вибори 2014

Previous post Next post
Up