Leave a comment

Comments 39

22he_travnya June 17 2014, 15:57:07 UTC
Тягнибоку та його партії можна тільки поспівчувати (...) тепер на них можна ставити хрест

Пам*ятаю як подібне про КПУ говорили після їхніх 3,66% на парламентських виборах 26/03/2006.

Reply

easternwestern June 17 2014, 16:26:53 UTC
КПУ і зараз може мати електоральні перспективи. У неї є бренд на який не може претендувати жодна інша політична сила.
Свобода ж не може аналогічно претендувати на націоналістичного виборця, хоча і була довгий час монополістом в цьому плані. Націоналісти то нікуди не дінуться, проте вони перетечуть до інших політиків.

Reply

sgt_deppers June 17 2014, 16:37:45 UTC
"Націоналісти то нікуди не дінуться, проте вони перетечуть до інших політиків."

Націоналісти дійсно нікуди не дінуться, але за двадцять років ніхто з них, крім Свободи, так і не зміг створити справжню парламентську партію, таку розгалужену партійну структуру по всій країні. А мода на Правий Сектор досить швидко мине.

Reply

easternwestern June 17 2014, 16:51:42 UTC
Чи мине мода на Правий Сектор - це не нам вирішувати, а російській пропаганді)) Не думаю що вони найближчим часом відмовляться їх піарити.
А у Свободи проблеми можуть виникнути уже цієї осені, повторити успіх 2012го точно не вдасться, натомість є усі шанси не попасти в парламент взагалі. А там і усі шансти на долю "Нашої України", яка довгий час мала куди кращу й розгалуженішу структуру ніж Свобода.
Ну і я так розумію, ви не вважаєте за конкурентів Свободі, наприклад, Радикальну партію Ляшка, який зараз реально бере участь в АТО і "насаждає москаляку на гіляку". Націоналісти то нікуди не ділися й на цих виборах, і переважно проголосували вони зовсім не за Тягнибока з Ярошем.

Reply


matroskin_ua June 17 2014, 22:53:09 UTC
Чи правильно я розумію, що більшість селищ розташовані на півдні та сході?

Reply

almukantar June 18 2014, 12:53:16 UTC
Вікіпедія каже, що:
Селище - населений пункт у сільській місцевості. На відміну від селища міського типу в українському законодавстві нема чіткого визначення терміну селище і критерію для відрізнення селища від села. Найчастіше селищами іменують невеликі населені пункти, що мали історичну назву хутір, куток, рибальські та дачні селища тощо. Такі селища зазвичай адміністративно належать до сільської ради, розташованої в більшому селі. У проекті нового адміністративного законодавства запропоновано повернути таким невеликим поселенням назву хутір.
Селищами в офіційних документах та у побуті також називають селища міського типу (смт), населені пункти, розташовані поблизу міста або фабрики, заводу тощо.

Тобто дійсно вони на півдні та сході. На решті території це б назвали присілок чи хутір.

Reply

easternwestern June 22 2014, 05:07:41 UTC
Ви принципово неправильно трактуєте що таке "селище" в даному випадку. Селище - це юридичний статус населеного пункту. Аналогічно місту, смт та селу. Себто в Україні повно населених пунктів які офіційно є селищами.
Селища переважно менші за села. На відміну від смт, які переважно більші за села. В принципі точно різницю назвати неможливо, статус складається історично. Але теоретично:
селище міського типу - наспункт недостатньо крутий щоб бути містом, але надтто крутий щоб бути селом;
селище - наспункт недостатньо крутий щоб бути селом.

Reply

almukantar June 22 2014, 05:45:37 UTC
Я нічого не трактую, я просто вставив з Вікіпедії текст статті "Селище".

Reply


Результаты президентских выборов на Украине по типу у livejournal June 18 2014, 19:07:29 UTC
Користувач kireev посилається на ваш запис з Результаты президентских выборов на Украине по типу участков пишучи: [...] сделал [...]

Reply


pollotenchegg June 18 2014, 19:37:37 UTC
в чому різниця між смт і селищами? це ж те саме

Reply

yaceya June 18 2014, 22:47:41 UTC
Судячи з опису про колишні хутора тут може бути географічний ефект.

Reply

almukantar June 19 2014, 14:55:06 UTC
Селище це недавно заселене місце навколо заводу, або дачне селище. Таке дуже люблять росіяни практикувати. "Посёлок" по їхньому буде. Правильніше це перекладати, як "поселення" а не "селище". А по староукраїнськи це "кольонія".

Reply


Leave a comment

Up