Статистика національного складу проституток на українських землях

Oct 04, 2013 12:15

Дані по проститутках згідно з переписом населення 1897 року.



Взяті усі губернії, що увійшли в склад України. Також взята Кубань, оскільки українців там було більше ніж росіян. Багато земель з українським населенням по інших губерніях, де більшість земель губернії були неукраїнськими, не брав.
Для порівняння взяв також Петербурзьку, Московську та Варшавську губернії. Орловська та Калузька губернії теж взяті у цілях порівняння, як мононаціональні російські губернії без гігантських міст найближчі до України(у Курській та Воронезькій значна частина населення українці). Яка ситуація у інших російських та неросійських губерніях я хз.

Висновки на основі даних. Найцікавіше помічено жирним.
1. Найнижчий рівень проституції спостерігається у мононаціональних українських губерніях без великих міст(Полтавська, Волинська, Подільська).
2. Найвищий рівень проституції очікувано спостерігається в столичній Петербурзькій губернії. Підвищений рівень проституції спостерігається у губерніях з великими містами(Московська, Варшавська, Херсонська, Київська, Харківська).
3. У російських губерніях спостерігається суттєво вищий рівень проституції ніж в українських(порівнюються українські губернії без великих міст до російських губерній без великих міст, а саме Орловської та Калузької).
4. На південному сході України спостерігається суттєво вищий рівень проституції, ніж на північному заході, у тому числі у губерніях без великих міст(Таврійська та Катеринославська).
5. В усіх губерніях українці складають значно меншу частку серед проституток, ніж серед загального населення.
6. В усіх українських губерніях росіяни складають значно більшу частку серед проституток, ніж серед загального населення. У російських губерніях відсоток росіян серед проституток та населення в цілому майже рівні.
7. В зоні осідлості частка євреїв серед проституток суттєво вища ніж частка євреїв в населенні.
8. За межами зони осідлості єврейські проститутки практично не зустрічаються. Це пов’язано з тим, що євреї не мали права проживати за зоною осідлості. Отримати дозвіл на проживання мали можливість лише найзаможніші та найвпливовіші євреї, серед яких проституток практично не було.
9. Надвеликий відсоток єврейських проституток спостерігається в губерніях, де немає значної присутності росіян у населенні.
10. Тобто, у губерніях без суттєвої присутності російського населення, найчисельнішою нацгрупою серед проститок є єврейки, а у губерніях з суттєвою присутністю росіян - найчисельнішою нацгрупою серед проституток є росіяни, також у цих губерніях спостерігається підвищена концентрація проституток.
11. Високий рівень проституції у Таврійській губернії(а також частково Херсонській та Петербурзькій) ймовірно пояснюється великою кількістю моряків, як військових, так і цивільних.

колоритненьке, національний склад україни, перепис населення 1897, прийшов час понагнітати, міста, россия, україна, демографія

Previous post Next post
Up