Жителі якого регіону України найрозумніші?

Apr 28, 2013 12:31

Олег Кундис та pollotenchegg надибали неймовірну смакоту у вигляді результатів ЗНО, при чому по кожній школі країни!!
Результати ЗНО непогано повинні відображати розумові здібності населення населеного пункту/масиву, де знаходиться школа. На додачу є дані за кілька років, що не тільки збільшує вибірку, а ще й дозволяє визначити де населення тупіє, а де активно розвивається:)
Ще одним бонусом є те, що можна чітко порівняти україномовних, російськомовних та інших(адже логічно буде вважати, що російськомовні віддають дітей в російські школи).
Буде дуже цікаво зробити карти й подивитись ситуацію, як по Україні, так і всередині великих міст. Ну і порівняти з мовним складом та результатом виборів!

Поки вирішив зробити табличку по регіонах. Для об’єктивності, вирішив взяти результати лише по математиці.


Загалом, у містах результати ЗНО кращі. Пояснюється це багатьма факторами:
- з сіл розумні й обдаровані люди часто переїзжають у міста(й заводять там дітей), тоді як дегенерати з сіл залишаються в селі майже завжди;
- у містах значно більше розумової роботи, що як заохочує розумних переїхати в місто, так і розвиває міських жителів на ще вищий рівень, що заробляють гроші мізками;
- у містах банально краща якість викладання, що безперечно теж суттєво впливає на результати ЗНО.
- у великих містах багато гімназій, ліцеїв, спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням і т.д. Багато з цього всього знаходиться при усіляких ВУЗах. Це не тільки фактор значно кращого викладання, а ще й фактор понаїзджання: багато обдарованих дітей їдуть вчитись у столицю/облцентр в такі спецшколи після 9 класу й відповідно здають ЗНО уже там.

Вирішив також зробити таблицю по великих містах України:


Я рахував результати лише по СЗШ, так як спецшколи - це, по-перше, серйозна різниця у якості викладання матеріалу, по-друге, фактор понаїзджання обдарованих дітей.

Цікаво, що Ужгород будучи одним з найрозумніших міст України в одночас є столицею найтупішого регіону. Пояснюється це переважно румунами та угорцями, які судячи з усього підпортили показники ще й Буковині.

Слід зауважити, що якщо включити менші міста, то скоріш за все, на перші місця вийдуть атомогради(ще не дивився, але передчуваю).

Загалом, Львівщина явно найрозумніший регіон України.

Львівська область, колоритненьке, ЗНО, Київ, міста, список, україна, демографія

Previous post Next post
Up