Параметри

Nov 06, 2011 12:58

Трохи оновив візуалізатор. З’явилися:

параметр "///колір" - відповідає за кольорову гаму карти. Можливі варіанти:
"зелений-червоний" - за замовчуванням. Більша цифра - червоним кольором, менша - зеленим. Серединя - білим.
"червоний-зелений" - Більша цифра - зеленим кольором, менша - червоним. Серединя - білим.
Будь-яке інше значення цього параметру(чи відсутність значення або параметра) буде дорівнювати параметру за замовчуванням "зелений-червоний", тому писати в таблиці "зелений-червоний" не варто, аналогічно й щодо інших параметрів.

параметр "///максимум" - відповідає за значення в таблиці, що буде відображено максимальним кольором. Усі значення більші за цю цифру також будуть відображені максимальним кольором. Менші - відтінками.
Цьому параметру можна надати будь-яке числове значення(себто "3" чи "18.2" т.д.).
Якщо значення(або й сам параметр) відсутнє або розпізнати його як цифру не вдалося - максимум буде рівний найбільшому показнику в даній таблиці.

параметр "///мінімум" - відповідає за значення в таблиці, що буде відображено мінімальним кольором. Все решта аналогічно максимальному значенню. Якщо параметр відсутній або має нечислову форму - буде використано мінімальне значення у даній таблиці.

параметр "///середнє значення" - відповідає за значення в таблиці, що буде відображено середнім кольором(тобто білим).
Якщо для таблиці не знайдено ні максимального значення, ні мінімального - буде рівний середньому арифметичному усіх даних по поточній таблиці.
Якщо успішно розпізнався або мінімум або максимум - буде рівний середньому арифметичному максимуму та мінімуму(не усіх значень таблиці, а лише цих двох).

Зрозуміло, що "///максимум" > "///середнє значення" > "///мінімум". Хоча, якщо поставити "///мінімум" == "///середнє значення" можна отримати карту лише як відтінки одного(червоного чи зеленого) кольору.

Усі параметри необов’язкові. І в разі їх відсутності будуть визначатись програмою самостійно згідно значень за замовчуванням.

Також додав кнопки попередньої та наступної таблиці. Вони містяться у правому верхньому куті.


Приклади.

Правильно складені таблиці з та без використання параметрів можна побачити тут(на кількох листках).

Візьмемо для прикладу таблицю, складену matroskin_ua : https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AkbijWH6mUxndG9xeDlmOEhLWDk5NWZtM0lLSk9yU2c

Ось вона звізуалізована без жодних параметрів.



Я зкопіював цю таблицю та додав кілька параметрів. Для усіх карт(таблиць) я поставив однакові параметри максимуму(60), мінімуму(2) та середнього значення(9). Це значить, що:
- усі значення вищі та рівні 60 будуть відображені максимальнонасиченим червоним кольором;
- усі значення поміж 9 та 60 будуть позначені відтінками червоного;
- значення рівне 9 буде відображене білим;
- значення від 2 до 9 будуть відображені відтінками зеленого;
- значення менші та рівні 2 будуть відображені максимально зеленим кольором.

Оскільки я поставив однакові параметри для кожної з карт-таблиць, то й кольорова гама у них буде абсолютно ідентичною. Тобто цифра "20%" буде відображена одним і тим же кольором на усіх картах.


Клікаючи по кнопці "Наступна карта" можна спостерігати зміну голосування за комуністів від виборів до виборів.

Для іншого прикладу візьмем звідси дані по природному прирості за 2010-й рік. Копіюю в цю таблицю лише 2 стовпчика(назви областей та власне природній приріст).
Параметр "///середнє значення" ставлю 0, щоб позитивні та негативні значення відображались різними кольорами, а кольорову гаму "червоний-зелений", щоб позитивні значення відображались зеленим, а негативні - червоним.

Результат:


Previous post Next post
Up