Географія підтримки політичних партій в Контакті

Oct 24, 2012 20:05



УКРАЇНА - ВПЕРЕД
Почнемо з лузера. Група у партії на 1800 чоловік, що якби мало. Є ще 1-2 групок, але вони зовсім малі й безпомічні.

Загальна карта:

Лише 18+:


Прогноз:
1. Найкраще себе партія повинна почувати в центральній Україні, а саме в Полтаві та Кіровограді. Далі Житомир з Миколаєвом, Черкаси та Суми.
2. Підвищена підтримка в Новій Каховці, Нікополі.
3. Найгірше в Тернополі.
Хоча тут група все-таки маленька для нормальних прогнозів.



ПАРТІЯ РЕГІОНІВ
Єдина партія, що офіційно підтвердила свою групу в Контакті. Але там всього 1255 чоловік. Є інші групи, зокрема Харківська має понад 5 тисяч народу, але географії цих груп доволі зіпсовані, тому я не став їх чіпати.
В основній групі створюється враження, що це переважно люди, які мають безпосереднє відношення до партії. Якщо додати до цього малий розмір групи, то можна говорити, що карти по Партії Регіонів найгіршої якості. Проте що вже є.

Загальна карта:

18+:




БАТЬКІВЩИНА
Батьківщина, на мій погляд, найгірше проводила кампанію в Контакті. Є кілька розрізнених груп з народом в районі тисячі. Найбільша група - під 3 тисячі чоловік.

Загальна карта:

18+:


Прогноз:
1. Найвища підтримка в Житомирі, Чернівцях, Закарпатті, Кам’янці-Подільському(але не Хмельницькому).
2. Найгірша - Донецьк, Луганськ, Севастополь. Потім йдуть Запоріжжя та Одеса.
3. Херсон, традиційний оплот помаранчевості в голубій Україні, демонструє менше бажання віддавати опозиційні голоси УДАРу від Батьківщини, ніж довколишні великі міста.
4. В Сумах Батьківщина почуває себе краще ніж в довколишніх облцентрах.
5. Хороші здобутки в Бердянську та Дніпродзержинську?
6. І погана ситуація в Вінниці та Хмельницькому.
7. Послідовність для Галичини: Тернопіль, Івано-Франківськ, Львів.



УДАР
УДАР - однозначно найсильніша партія в Контакті. При цьому з великим відривом (друге місце посідає ВО Свобода). Теж відсутність єдиної партійної політики й агітації, але це компенсується хорошою роботою регіональних осередків та особистою сторінкою Кличка в Контакті.
З іншої сторони, кількість шанувальників дуже розпухша, до полвини членів груп можуть бути з-за меж України, що якби вказує на те, що це скоріше шанувальники Кличка-боксера, ніж Кличка-політика. Якщо на особистій сторінці Кличка, це сприймається легко й природньо, то в партійних групах УДАРу, де усе забито виключно політичним матеріалом, це все-таки бачиться дуже дивно.
Проте думати, що шансувальники власне Кличка-політика зовсім роздуті і не являються надчисельними в порівнянні з іншими політичними партіями в жодному разі не приходиться. До прикладу, зовсім кілька днів тому з’явилась нова група від харківської організації присв’ячена якомусь місцевому вчорашньому івенту й закликам піти на вибори й проголосувати "за кого хочете, лиш тільки підіть":)) Як бачимо, партія чудово розуміє, що від низької явки втрачає найбільше саме вона.
Та от, у групу понабігло 8 тисяч народу, при цьому понад 6 тисяч було власне з Харкова.

Для дослідження я обрав найчисельнішу з партійних груп, кримську. Власне тому, Крим буде демонструвати підвищену активність і загалом Кримом приходиться знехтувати. Проте варіанти інших груп ще гірші. У групі 22 тисячі народу.

Загальна картаю Оскільки вибірка хороша, список міст, по яких взято дані, розширений:

18+:


Прогноз:
1. Найкраща ситуація в Кіровограді, Закарпатті та Хмельницькому(цікаво, що підвищені шанси УДАРу на Хмельницький вкладається з пониженими шансами на нього у Батьківщини!);
2. Найгірша на Донбасі та в Запоріжжі;
3. В Галичині хороша ситуація в Коломиї та Косові, порівняно з іншими містами подібного розміру;
4. Карта якби підтверджує деякі моменти з карти Батьківщини, як то Дніпродзержинськ;
5. Послідовність в Галичині: Львів, Тернопіль, Франківськ(Франківськ та Тернопіль майже той самий результат);
6. Послідовність на півдні: Миколаїв, Одеса, Херсон. Себто, найопозиційніший Херсон таки має "відійти" Батьківщині;
7. Висока підтримка в Мелітополі, хоча може це вплив Криму;
8. По менших містах лінь перечислювати.

Важливим прогнозом є те, що електорат УДАРу розподілився по Україні доволі рівномірно. Якщо ще рік тому, під час мовного скандалу, УДАР був однозначно помаранчевою партією, а кілька місяців тому на південному сході міг надіятись лише на усіляких хіпстерів, то останнім часом УДАР таки зумів відкусити великий шмат людей, що раніше попадали в когорту тих, хто не визначився.



КПУ та СВОБОДА
Комуністи не мають ніякого хоч трохи значного представництва в Контакті.
А про націоналістів була окрема стаття: Прихильники ВО Свобода в Контакті

Основна цікавість теми, а саме порівняння з реальними результатами, розкриється уже після виборів. Але публікація її таки доцільна саме зараз, щоб це все-таки публікувалось, як прогноз:)

міста, україна, Партія Регіонів, вКонтакті, вибори 2012, УДАР, Батьківщина, карта

Previous post Next post
Up