Liepos 15-oji arba Įlipkite tik po priekines duris

Jul 15, 2010 07:07

Po kokio mėnesio propogandos su mokomaisiais filmukais ir besikartojančiais tekstais išaušo gražus ketvirtadienio rytas - visi keleiviai į Vilniaus visuomeninį transportą privalo liptio tik pro priekines duris.
Skalvių žiedas, pirmoji maršruto stotelė:
- atvažiuoja autobusas, atsidaro priekinės ir vidurinės durys, keleiviai greitai sušoka ir visi laimingai nuvažiuoja.
- atvažiuoja dar vienas autobusas, atidaromos tik priekinės durys, keleiviai vorele lipa vidun, rodo nuolatinių bilietų korteles arba žymisi talonus. matau, kad viena moteriškė burbuliuoja kas čia per nesąmonės ir pan. autobuso vairuotojo kabina nesumažinta todėl atidaroma tik pusė durų (ar kaip čia išsireikšti) tad su didesniais nešuliais įlipti būtų sudėtinga.
- atvažiuoja troleibusas (mano), stotelėje stovintys keleiviai metasi prie numatomos sustojimo vietos, troleibusas stoja keliais metrais ankščiai. visi lipa ir demonstruoja nuolatinių bilietų korteles. aš užstabdau eilę nes žymiu talonėlį vairuotojai prie akių :)

bandau atsisėsti į tokią vietą iš kur patogiai galėčiau stebėti įlaipinimo/išlaipinimo procedūrą bet visos geros vietos jau užimtos. pirmos stotelės viskas ok, išlipančių nėra o ir įlipančių tik vienas kitas.

Taikos stotelėje dvi moteriškės nori išlipti - kai norintys važiuoti sulipa pro priekines duris atidaromos kitos durys ir moteriškės išleidžiamos.

Justiniškių stotelėje nori išlipti mergina bet kol nesulips keleiviai jai durų niekas nesiruošia atidaryti. Mergina pradeda panikuoti, braunasi link priekinių durų bet ten jos niekas nepraleidžia. Atidaromos vidurinės durys, išlipančių nematyti (mergina tuo metu metasi nuo priekinių durų kur jau beveik prasibrovė) ir durys užsidaro, troleibusas pajuda. Viską mačiusios moteriškės pradeda rėkauti, kad va, nesąmonė ir pan, trūlikas sustoja ir išleidžia vargšę nesusipratėlę.

Lūžių stotelėje įlipa stambių kaulų moteriškė ir pradeda ieškoti piniginės, stabdydama visą įlipimo procesą.Galiausiai jai suteikia malonė ir piniginės ji ieško jau pasitraukusi nuo durų bet vis tiek sėkmingai blokuodama praėjimą (nu labai jau stambių kaulų). Kitoje stotelėje ji išlipa nors piniginę mačiau rado tik nei pirko talonėlį nei rodė nuolatinį.

Stotelė, kurios labai laukiau - Spaudos Rūmai. paprastai čia išlipa apie 50% keleivių, šiandien ne išimtis. Minia stovi prie durų laukia kol kita minia sulips pro priekines duris. nors dar tik 6:20 bet pro priekines duris lipantys nebetelpa į troleibusą nes niekas neišleido išlipančių. Girdžiu kaip vairuotoja įkalbinėjama atidaryti duris, kad troleibuse atsirastų vietos. durys atidaromos, keleiviai išleidžiami. Naujai sulipę turi temą pokalbiui, keikia naująją sistemą.

Žvėrynas, Kęstučio stotelė. Istorija kartojasi - kol keleiviai nesulips niekas neišleidžia išlipančių. Moteriškė pradeda šaukti, kad atidarytų duris nes jai reikia išlipti. Durys atidaromos.

Pagaliau mano stotelė - gaila, bet įlipančių keleivių nėra tad nepatiriamas tas keistas jausmas, kai tau reikia išlipti o tavęs neišleidžia :)

reziumė - gal per dideli keleivių srautai Vilniuje, kad veiktų ši sistema. bus matyt, gal rudenį padarys išvadas..
Previous post Next post
Up